Quantcast
DIW: Η Ελλάδα θα χρειαστεί τρίτο πακέτο βοήθειας - enikonomia.gr
share

DIW: Η Ελλάδα θα χρειαστεί τρίτο πακέτο βοήθειας

δημοσιεύτηκε:

Το Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών εκτιμά πάντως ότι το καλοκαίρι η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα τρίτο πακέτο στήριξης.

«Για τα επόμενα τρία χρόνια η Ελλάδα έχει ένα μεγάλο χρηματοδοτικό κενό που κυμαίνεται μεταξύ 30 και 40 δις ευρώ», αναφέρει ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Μαρσέλ Φράτσερ.

Ο ίδιος χαρακτήρισε σοφό και προς τη σωστή κατεύθυνση το συμβιβασμό που αφορά τις ελληνικές προτάσεις για τις μεταρρυθμίσεις. Η καταπολέμηση της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας και η αύξηση των φορολογικών εσόδων συνιστούν ορθές προτεραιότητες, όπως λέει.

Παράλληλα εκτιμά ότι η αύξηση των κοινωνικών δαπανών για την καταπολέμηση της φτώχειας δεν αποδυναμώνουν τις μεταρρυθμίσεις, αλλά αντιθέτως ενισχύουν τη νομιμότητά τους και συνεπώς τις πιθανότητες επιτυχίας τους.

Η μεταρρυθμιστική πορεία θα είναι επιτυχής και θα γίνει αποδεκτή από την κοινωνία μόνον εάν η ελληνική κυβέρνηση καταφέρει να υλοποιήσει έστω ένα μέρος των προεκλογικών της υποσχέσεων, όπως εκτιμά ο Μαρσέλ Φράτσερ.

«Η συμφωνία ωστόσο ήταν το πιο εύκολο κομμάτι των διαπραγματεύσεων. Πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα. Το πρόβλημα της βιωσιμότητας του υψηλού χρέους παραμένει άλυτο».

 

Πηγή: Deutsche Welle

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.