Quantcast
DIW: Ο Σαμαράς δίνει μάχη για την πολιτική του επιβίωση - enikonomia.gr
share

DIW: Ο Σαμαράς δίνει μάχη για την πολιτική του επιβίωση

δημοσιεύτηκε:

Με ένα σκληρό άρθρο γνώμης με τον τίτλο «Ο Σαμαράς δίνει μάχη για την πολιτική του επιβίωση» ο Αλέξανδρος Κρητικός, διευθυντής ερευνών της ομάδας Entrepeneurship του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών του Βερολίνου (DIW) περιγράφει τις δυσκολίες συγκέντρωσης των 180 ψήφων, το καταστροφικό, όπως το αποκαλεί, ενδεχόμενο εκλογικής επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ, με προδιαγεγραμμένο το χάος από το Μάρτιο και μετά.

«Με αυτό το σκηνικό οι προσπάθειες της κυβέρνησης να εμποδίσει πρόωρες εκλογές είναι κατανοητές» υπογραμμίζει ο σχολιαστής. «Θα κέρδιζε χρόνο για να συνεχίσει το 2015 την ευθραυστη πορεία ανάπτυξης που στηρίζεται αποκλειστικά στον τουρισμό και που οι πρόωρες εκλογές θα αναχαίτιζαν. Η ελπίδα του πρωθυπουργού είναι προφανής. Αν συνεχιστεί η ανάπτυξη του χρόνου, θα είχε πολλές ελπίδες να επανεκλεγεί».

Ο Αλέξανδρος Κρητικός δεν φείδεται επικρίσεων και προς την κατεύθυνση του Αντώνη Σαμαρά, επισημαίνοντας ότι αντί η κυβέρνησή του να αναπτύξει ένα αξιόπιστο όραμα για μια ευημερούσα Ελλάδα και να εξαγγείλει τη συνέχεια των μεταρρυθμίσεων, περιορίζεται σε λεκτικές διαβεβαιώσεις προς την τρόικα. «Αν γίνουν εκλογές τον Ιανουάριο, ο ελληνικός λαός θα είχε την επιλογή ανάμεσα στη ‘στασιμότητα’ και στην ‘οπισθοχώρηση’(…). Δεν πρέπει να απορεί κανείς που μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού έχει μπουχτίσει από το πολιτικό θέατρο και ελπίζει να εκλεγεί πρόεδρος, ακόμη κι αν δεν εμπιστεύεται ότι η νυν κυβέρνηση θα έχει επιτυχία».

Πηγή: Deutsche Welle

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.