Quantcast
Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Ημερίδες με θέμα την ασφάλεια στο Internet - enikonomia.gr
share

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Ημερίδες με θέμα την ασφάλεια στο Internet

δημοσιεύτηκε:

Ημερίδες με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο, πραγματοποίησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Αττική και την Αιτωλοακαρνανία.

Η μία πραγματοποιήθηκε στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς, κατόπιν πρόσκλησης της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου, σε συνεργασία με το Δήμο Κηφισιάς και η δεύτερη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Αμφιλοχίας κατόπιν πρόσκλησης του Δήμου Αμφιλοχίας.

Οι ημερίδες απευθυνόταν σε γονείς αλλά και παιδιά, που επιθυμούσαν να μάθουν περισσότερα για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

Στην εκδήλωση στη Κηφισιά συμμετείχε ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης και εξειδικευμένοι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στην αντίστοιχη εκδήλωση στην Αμφιλοχία παρευρέθησαν οι Διοικητές του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος και Τμήματος Τροχαίας, εκπρόσωποι του Δήμου Αμφιλοχίας καθώς επίσης δάσκαλοι και καθηγητές σχολείων του Δήμου Αμφιλοχίας.

Οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν κατά τη διεξαγωγή της ημερίδων, αφορούσαν:

·    Στην αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

·    Στο σκοπό διοργάνωσης των ημερίδων.

·    Στις διαδικτυακές απειλές και μέτρα προστασίας.

·    Στα αδικήματα και τον τρόπο που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και σε πρακτικές πρόληψης.

·    Στα φαινόμενα διαδικτυακού εκφοβισμού, τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.

Στόχος των ημερίδων ήταν η προβολή της νέας καινοτόμου εφαρμογής CYBERKID παράλληλα με τις δραστηριότητες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία περιλαμβάνει την πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων και αντικοινωνικών συμπεριφορών που διαπράττονται, μέσω διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας, καθώς και η ενημέρωση των γονέων και παιδιών για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.