Quantcast
ΔΝΤ: Η Ελλάδα δεν έχει περιθώρια εφαρμογής πιο επεκτατικής πολιτικής - enikonomia.gr
share

ΔΝΤ: Η Ελλάδα δεν έχει περιθώρια εφαρμογής πιο επεκτατικής πολιτικής

δημοσιεύτηκε:

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κρίνει πως ανεξάρτητα από το κόμμα που βρίσκεται στην εξουσία, η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων προκειμένου να είναι σε θέση να επωφεληθεί από την προληπτική γραμμή πίστωσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», το οποίο φιλοξενεί δηλώσεις της πρώην υποδιευθύντριας του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου,  Σούζαν Σάντλερ, στόχος του ΔΝΤ είναι το ελληνικό πρόγραμμα να μετατραπεί από όχημα άμεσης χρηματοδότησης σε όχημα που παρέχει εμπιστοσύνη.

Μάλιστα, η Σούζαν Σάντλερ επισημαίνει: «Η Ελλάδα δεν έχει περιθώρια για να εφαρμόσει πιο επεκτατική πολιτική. Πού θα βρει τα χρήματα; Ποιος θα τη δανείσει; Εκτός αν -και αυτό στην περίπτωση της Ελλάδας είναι ένα τεράστιο αν- η χώρα επένδυε πολύ έξυπνα σε συγκεκριμένους τομείς, βάσει σχεδίου.

Να σχεδιάσει ένα καλύτερο φορολογικό σύστημα με χαμηλότερους συντελεστές που, όμως, να αποδίδει και, άρα, να αποφέρει περισσότερα έσοδα. Αλλά είναι σε θέση η Ελλάδα να κάνει κάτι τέτοιο; Μάλλον όχι, και άρα πρέπει να αποφύγει οποιαδήποτε χαλάρωση και να υλοποιήσει μια πολύ αυστηρή δημοσιονομική πολιτική».

Τα στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, πάντως, αποφεύγουν -σύμφωνα με το δημοσίευμα-  να σχολιάσουν τα τεκταινόμενα στην ελληνική πολιτική σκηνή τονίζοντας πως: «δεν μας ενδιαφέρουν κόμματα, αλλά χώρες».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.