Quantcast
DPA: Αλέξης Τσίπρας, ο επαναστάτης που έγινε μεταρρυθμιστής - enikonomia.gr
share

DPA: Αλέξης Τσίπρας, ο επαναστάτης που έγινε μεταρρυθμιστής

δημοσιεύτηκε:

«Αλέξης Τσίπρας: ο επαναστάτης που έγινε μεταρρυθμιστής» επιγράφεται ανάλυση του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων dpa, που αναπαράγεται σε πολλές γερμανικές εφημερίδες.

Όπως αναφέρεται «ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η αριστερο-δεξιά κυβέρνησή του έχουν αφήσει πίσω τους δώδεκα μήνες γεμάτους συγχύσεις και αντιξοότητες, από την επαπειλούμενη χρεοκοπία της χώρας μέχρι την ένταση με τους δανειστές και την επιδείνωση της προσφυγικής κρίσης. Και ο ίδιος ο Τσιπρας; Έκανε στροφή 180 μοιρών στους τελευταίους δώδεκα μήνες», εκτιμούν οι συνεργάτες του πρακτορείου στην Αθήνα.

Ποια θα είναι όμως τα επόμενα βήματα; «Οι πιο σκληρές προσαρμογές ακόμα περιμένουν: πρόκειται για την πλήρη αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος, καθώς και τη φορολογική μεταρρύθμιση.

Ο κόσμος αντιδρά και στα δύο. Δικηγόροι και συμβολαιογράφοι συνεχίζουν την ʻεξέγερση της γραβάταςʼ στους δρόμους της Αθήνας, οι δημόσιοι υπάλληλοι απεργούν παντού και οι αγρότες κατεβαίνουν στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους, όταν δεν κλείνουν τους αυτοκινητοδρόμους. Σε όλα αυτά προστίθεται η προσφυγική κρίση.

Στο ζήτημα αυτό ο Τσίπρας δέχεται κριτική ότι ακόμη δεν έχει θεσπίσει τα κέντρα υποδοχής που είχε υποσχεθεί, ενώ δεν προστατεύει επαρκώς τα ελληνικά σύνορα».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.