Quantcast
dpa: Οι πιστωτές βάζουν το πιστόλι στον κρόταφο της Αθήνας - enikonomia.gr
share

dpa: Οι πιστωτές βάζουν το πιστόλι στον κρόταφο της Αθήνας

δημοσιεύτηκε:

Αντικείμενο των νυχτερινών διαβουλεύσεων Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ, Ντράγκι και Λαγκάρντ ήταν η πορεία των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

Η πενταμερής συμφώνησε ότι θα πρέπει πλέον να γίνει εντατική δουλειά, αναφέρει ο εκπρόσωπος. Σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων dpa οι επικεφαλής ΔΝΤ, Κομισιόν και ΕΚΤ έθεσαν επί τάπητος πιθανή συμβιβαστική πρόταση, την οποία ενδέχεται να καταθέσουν στην ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με διαπραγματευτικούς κύκλους πρόκειται για την τελευταία προσφορά των δανειστών ενώ βάση αποτελεί το τρέχον πρόγραμμα στήριξης από το 2012, το οποίο λήγει στο τέλος του μήνα. Όλες οι προτάσεις βρίσκονται στο τραπέζι, σύμφωνα με τους ίδιους.

Στόχος της πενταμερούς, όπως αναφέρουν γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ήταν να διατυπωθεί μια κοινή πρόταση ή καλύτερα το περίγραμμα μίας πιθανής πρότασης, πάνω στο οποίο μπορούν να γίνουν οι σχετικές συζητήσεις, ωστόσο πάντα αυστηρά στη βάση του τρέχοντος προγράμματος. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές.

Πηγή: DW

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.