Quantcast
Δραγανίγος στον Realfm 97,8: Η κυβέρνηση και στο ζήτημα των μεταναστών κάνει τα τελείως αντίθετα από αυτά που υποσχέθηκε - enikonomia.gr
share

Δραγανίγος στον Realfm 97,8: Η κυβέρνηση και στο ζήτημα των μεταναστών κάνει τα τελείως αντίθετα από αυτά που υποσχέθηκε

δημοσιεύτηκε:

Ο Αντώνης Δραγανίγος, μέλος της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει την μεγαλύτερη ευθύνη για το θέμα όπως έχει δημιουργηθεί, διότι από την μία μεριά δημιουργεί τις προϋποθέσεις μέσα από την συμβολή της δυστυχώς σε πολέμους και στη φτώχεια των λαών της περιοχής για να δημιουργούνται τα προσφυγικά κύματα. Από την άλλη μεριά τόσο με τις επίσημες πολιτικές όπως για παράδειγμα με την συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, και μέσω της επίδρασης που έχει η άνοδος των δεξιών και ακροδεξιών δυνάμεων όπως ο Σαλβίνι στην Ευρώπη, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για εκατόμβες θυμάτων στη Μεσόγειο και αλλού, για μια απόλυτα απάνθρωπη κατάσταση που δεν μπορεί να συνεχιστεί” ανέφερε.

“Ο εγκλωβισμός στην ουσία χιλιάδων ανθρώπων στα νησιά, σε δύο-τρία νησιά, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για σοβαρότητατα προβλήματα. Εμείς πιστεύουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ανοίξει τα σύνορά της και να υπάρχει ελεύθερη μετακίνηση των προσφύγων, πάντα υπήρχαν προσφυγικές ροές και κύματα στον πλανήτη. Δεν είναι η πρώτη φορά” πρόσθεσε.


“Έμαθα ότι ένα τρένο που ήταν να φύγει από τονΣταθμό Λαρίσης στις 12 το βράδυ, δεν έφυγε και ακυρώθηκε το δρομολόγιο επειδή ήθελαν να ανέβουν κάποιοι μετανάστες προς τον βορρά. Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Σήμερα το πρωί στις 5:30 στον Σταθμό Λαρίσης υπήρχαν σκηνές. Δηλαδή απαγορεύουν στους ανθρώπους να μετακινηθούν και απαγορεύουν και στους Έλληνες πολίτες να μετακινηθούν επειδή κάποιοι μετανάστες θέλουν να ταξιδέψουν προς την Θεσσαλονίκη; Είναι τραγικό και δεν θα το περίμενε αυτό κανείς από μια κυβέρνηση που και στο ζήτημα αυτό κάνει τα τελείως αντίθετα από αυτά που υποσχέθηκε” τόνισε.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.