Quantcast
Δραγασάκης: Δεν πρόκειται να καταστούμε «μεταλλαγμένη Αριστερά» - enikonomia.gr
share

Δραγασάκης: Δεν πρόκειται να καταστούμε «μεταλλαγμένη Αριστερά»

δημοσιεύτηκε:

Η συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα, κάτω από το 1% για το 2015 και από το 1,5% για το 2016, επεσήμανε πριν από λίγο ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας σε εκδήλωση της ευροομάδας της Αριστεράς  και υπογράμμισε ότι «Το ρίσκο του εγχειρήματός μας είμαστε έτοιμοι και το αναλαμβάνουμε. Δεν πρόκειται να καταστούμε “μεταλλαγμένη Αριστερά”».

Ο κ.Δραγασάκης υποστήριξε ότι η  συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει σαφή οδικό χαρακτήρα για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους ενώ επεσήμανε ότι η  ελληνική οικονομία και κοινωνία δεν αντέχουν άλλη λιτότητα .

«Η συμφωνία πρέπει να αποκαθιστά την ομαλότητα ως προς τη ρευστότητα και να είναι μακράς πνοής, να έχει μακροχρόνιο ορίζοντα» είπε ο κ.Δραγασάκης  ενώ έστειλε μήνυμα ότι  «ως κυβέρνηση ούτε δεχόμαστε τελεσίγραφα ούτε υποκύπτουμε σε εκβιασμούς».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η «αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων & η σταδιακή αποκατάσταση του κατώτατου μισθού θα επιφέρουν οικονομικό & κοινωνικό όφελος» και διερωτήθηκε : «Έπειτα από 5 χρόνια μείωσης εισοδημάτων, στόχος μπορεί να είναι η περαιτέρω μείωση μισθών;».

“Η λαική εντολή ήταν σαφής για δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη εντός του ευρώ με εγκατάλειψη της εποχής των μνημονίων ” ανέφερε ο κ.Δραγασάκης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.