Quantcast
Δραματικές εξελίξεις στο MEGA - Τι λένε εργαζόμενοι και μέτοχοι - enikonomia.gr
share

Δραματικές εξελίξεις στο MEGA – Τι λένε εργαζόμενοι και μέτοχοι

δημοσιεύτηκε:

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Mega μετά την είδηση που έγινε γνωστή χθες για μη συμμετοχή της “Τηλέτυπος” στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών .

Η πρώτη αντίδραση από πλευράς εργαζομένων ήταν η δημοσιοποίηση ενός κειμένου μέσω τριών καρτών που προβάλλονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στον τηλεοπτικό αέρα και το οποίο αναφέρει τα εξής:

– «Αυτές τις ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη ένα έγκλημα σε βάρος 420 εργαζομένων του MEGA. Δημοσιογράφοι, Τεχνικοί και Διοικητικοί υπάλληλοι στήριξαν απλήρωτοι εδώ και 2 χρόνια το κανάλι προκειμένου να μην κλείσει. Τώρα αποκαλύπτεται ότι εξαπατήθηκαν.

– Στα ταμεία των τραπεζών συσσωρεύθηκαν 50 εκ. ευρώ από διαφημίσεις, όμως οι μέτοχοι του καναλιού αποφάσισαν να μην συμμετέχουν στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. To MEGA οδηγείται σε ξαφνικό θάνατο.

– Οι μέτοχοι του MEGA και η κυβέρνηση οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους έστω και την ύστατη στιγμή. 420 εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους τίθενται σε άμεσο κίνδυνο».

Οι εργαζόμενοι εξέδωσαν ένα ακόμη μήνυμα το οποίο αναφέρει τα εξής: «Την κρίσιμη αυτή ώρα, το MEGA είναι παρόν. Το κρατούν στη ζωή οι τηλεθεατές και οι εργαζόμενοι του. Ακόμη και τώρα, είναι στις πρώτες επιλογές του τηλεοπτικού κοινού.Το MEGA είναι και πρέπει να παραμείνει ζωντανό. Σας ευχαριστούμε!»

Με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ υπογραμμίζει ότι « εκφράζοντας και την αγανάκτηση των εργαζομένων στον Τ/Σ “MEGA”, καταγγέλλει τους μετόχους του σταθμού, οι οποίοι, με επιστολή τους προς τις τράπεζες, φέρονται να δηλώνουν ότι δεν ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν κάποια από τις επτά τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, που προκηρύσσονται».

«Οι εργαζόμενοι του σταθμού παρέμειναν όμηροι για 16 μήνες, έχοντας ξεπεράσει κάθε όριο προσωπικής αντοχής, μη επιτρέποντας το «κλείσιμο» του σταθμού και την οριστική του απαξίωση. Παράλληλα, το Δ.Σ. και οι εργαζόμενοι με παρεμβάσεις τους στήριξαν κάθε προσπάθεια διάσωσης του «MEGA» προς τις Τράπεζες, το ΕΣΡ, τους μετόχους. Μάλιστα, μόλις πριν από 24 ώρες ζητήθηκε από τους εργαζόμενους να μπουν στη δικαστική διαδικασία εξυγίανσης του τηλεοπτικού σταθμού προκειμένου να επαναλειτουργήσει. Στο διάστημα αυτό, εισέρεαν στο σταθμό μεγάλα χρηματικά ποσά από τις διαφημίσεις. Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι, βιώνοντας το μαρτύριο της σταγόνας, παρακολουθούσαν τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις Τράπεζες και τους βασικούς μετόχους με την προσδοκία ότι όταν αυτές θα ολοκληρωθούν, το κανάλι θα πάρει μέρος στη διαδικασία, θα λάβει μία από τις άδειες και θα επαναλειτουργήσει.

Αποτελεί, επομένως, πρόκληση την ώρα που η δυνατότητα αυτή, επιτέλους, υπάρχει, να αρνούνται οι μέτοχοι να πάρουν μέρος στη διαδικασία αφήνοντας έτσι το κανάλι στην τύχη του και τους εργαζόμενους απλήρωτους και άνεργους. Επισημαίνουμε ότι στο διάστημα αυτό, η οικονομική θέση τόσο των μετόχων όσο και των Τραπεζών είναι σημαντικά βελτιωμένη.

Το Δ.Σ. της Ενώσεως καλεί τους μετόχους να αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους απέναντι στους εργαζόμενους και έστω την ύστατη στιγμή να ανακαλέσουν τις αποφάσεις τους», σημειώνει η ΕΣΗΕΑ.

«Παρά την διάθεση των εμπλεκομένων μερών να βρουν την ενδεδειγμένη λύση για τον τηλεοπτικό σταθμό ΜΕΓΚΑ, το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, οι όροι του διαγωνισμού και η άρνηση του ΕΣΡ να απαντήσει (έστειλε απάντηση στην οποία έλεγε ότι αποφάσισε η ολομέλεια να μην απαντήσει) σε συγκεκριμένα ερωτήματα του σταθμού δημιούργησαν σοβαρή νομική αβεβαιότητα. Η νομική αβεβαιότητα αυτή δεν επέτρεψε την δημιουργία μιας συμφωνίας εξυγίανσης η οποία θα διασφάλιζε την λειτουργία του σταθμού και την παράλληλη εξασφάλιση των συμφερόντων των πιστωτών και της επένδυσης των μετόχων. Δεν υπήρχε κανένα νόημα να υπογραφεί μια σύμβαση αναδιάρθρωσης η οποία είτε θα ήταν άκυρη την επόμενη μέρα από την υπογραφή της, είτε ήταν πρακτικά ανεφάρμοστη, είτε οδηγούσε σε διακοπή της εκπομπής του σταθμού μετά από λίγο», αναφέρουν από την πλευρά τους κύκλοι των μετόχων του MEGA,

Σημειώνεται ότι συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων του Mega θα έχει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης , στις 3 το μεσημέρι, μετά το τέλος του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.