Quantcast
DW: Αισιοδοξία Κομισιόν για συμφωνία εντός της εβδομάδας - enikonomia.gr
share

DW: Αισιοδοξία Κομισιόν για συμφωνία εντός της εβδομάδας

δημοσιεύτηκε:

Την αισιοδοξία του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για επίτευξη συμφωνίας εντός της εβδομάδας στο ελληνικό ζήτημα μετέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Σύμφωνα με το Μαργαρίτη Σχοινά, ο Πρόεδρος της Κομισιόν πιστεύει ότι οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης είναι ένα σημαντικό βήμα μπροστά, όμως θα πρέπει να γίνουν πρόσθετες εργασίες, διαδικασία που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με την κοστολόγηση της πρότασης.

 

Στόχος, η επικύρωση της συμφωνίας την Πέμπτη

Όπως είπε, εμπειρογνώμονες των θεσμών, αλλά και από την Ελλάδα επεξεργάζονται ήδη τις προτάσεις, ενώ παράλληλα θα προετοιμάσουν και τις προαπαιτούμενες δράσεις, δηλαδή το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της συμφωνίας.

Ωστόσο, προηγουμένως η συμφωνία θα πρέπει να οριστικοποιηθεί -πιθανότατα αύριο- σε μια έκτακτη συνεδρίαση του Εurogroup, ώστε να επικυρωθεί την Πέμπτη από τους ηγέτες της ευρωζώνης.

Ο εκπρόσωπος απέφυγε να απαντήσει σχετικά με την προέλευση της χρηματοδότησης προκειμένου να καταβληθούν οι δόσεις του Ιουνίου στο ΔΝΤ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτό θα είναι μέρος της συμφωνίας που προετοιμάζεται.

Τέλος, η Επιτροπή έκανε γνωστό ότι σύντομα ο πρόεδρος Γιούνκερ θα παρουσιάσει ένα πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας μέσω πόρων ύψους 35 δισ. ευρώ, που αναλογούν στη χώρα για την περίοδο 2014-2020. Η πρόταση της Κομισιόν θα αφορά μια συντονισμένη, εμπροσθοβαρή καταβολή των χρημάτων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.