Quantcast
DW: Η «φυσική ευθύνη» της Γερμανίας - enikonomia.gr
share

DW: Η «φυσική ευθύνη» της Γερμανίας

δημοσιεύτηκε:

Η στάση που κράτησε η Γερμανία στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής αποτέλεσε αφορμή για σφοδρές επικρίσεις τόσο από πολιτικούς όσο και πολίτες από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, παρατηρεί σε σχόλιό της η Deutsche Welle, εκτιμώντας ωστόσο ότι η Γερμανία είναι προσανατολισμένη «στον συμβιβασμό και τη συναίνεση» και υπογραμμίζοντας ότι καλείται να συμβάλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση και άλλων «προκλήσεων» διεθνώς.

Όπως επισημαίνει μεταξύ άλλων ο σχολιαστής, «η Γερμανίδα καγκελάριος συνέβαλε ένα ουσιαστικό μερίδιο σε όσα επιτεύχθηκαν (σ.σ. στη Σύνοδο Κορυφής).

Ο ρόλος της Γερμανίας δεν οφείλεται μόνο στην οικονομική της δύναμη ή τον πληθυσμό της. Η Άγκελα Μέρκελ είναι για δέκατη χρονιά επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης.

Έχει βιώσει ήδη τις αναταράξεις της τραπεζικής κρίσης το 2008. Πέρα από την ίδια, μόλις δύο από τους 19 ηγέτες της ευρωζώνης ανέλαβαν το αξίωμά τους πριν από το 2010.

Σχεδόν οι μισοί συμμετέχοντες της συνόδου έχουν εμπειρία μόλις από το 2013, το 2014 ή μερικούς μήνες. Από αυτό το γεγονός απορρέει μία φυσική ευθύνη (σ.σ. για την καγκελάριο Μέρκελ)».

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από το Liveblog του Enikonomia.gr

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.