Quantcast
DW: Μηδαμινές οι πιθανότητες έκτακτης Συνόδου Κορυφής - enikonomia.gr
share

DW: Μηδαμινές οι πιθανότητες έκτακτης Συνόδου Κορυφής

δημοσιεύτηκε:

«Δραματική τροπή στην ελληνική κρίση για ακόμα μία φορά» γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild και προσθέτει: «Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από το πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, να συγκαλέσει έκτακτη σύνοδο των αρχηγών κρατών της ΕΕ».

Eπίσης σύμφωνα πάντως με πληροφορίες της Deutsche Welle από τις Βρυξέλλες, οι πιθανότητες να γίνει δεκτό το αίτημα του έλληνα πρωθυπουργού για τη σύγκληση έκτακτης συνόδου για το ελληνικό ζήτημα, είναι μηδαμινές.

Το dpa σχολιάζει ότι «μέχρι πρότινος ήταν απλώς η αίσθηση ενός déjà-vu, πλέον όμως είναι πραγματικότητα. Η Ελλάδα ξαναζεί τις στιγμές του 2015. Όπως και το προηγούμενο καλοκαίρι, η χρεοκοπία βρίσκεται προ των πυλών».

Η γερμανική εφημερίδα γράφει στο δημοσίευμά της ότι οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές δεν προχώρησαν, ενώ η «ελληνική κυβέρνηση αδυνατεί να περάσει και να εφαρμόσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις».

Η Bild στη συνέχεια επανέρχεται και στη φημολογία περί παραίτησης του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική λιτότητας. Μόνο η ημερομηνία μένει ανοιχτή».

Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία γερμανική εφημερίδα τονίζει στο δημοσίευμά της ότι «δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια προοπτική για συμφωνία μεταξύ Ελλάδας – δανειστών άμεσα» καθώς και ότι ο Αλέξης Τσίπρας «δεν μπορεί και δεν θέλει να εφαρμόσει κάποιες από τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.