Quantcast
DW: Νέα κόντρα Γκάμπριελ - Σόιμπλε για το Grexit - enikonomia.gr
share

DW: Νέα κόντρα Γκάμπριελ – Σόιμπλε για το Grexit

δημοσιεύτηκε:

Αντιπαραθέσεις στους κόλπους της γερμανικής κυβέρνησης συνεχίζει να προκαλεί η πρόταση του Β. Σόιμπλε περί 5ετούς Grexit

Αναφορικά με την κατηγορία του αντικαγκελαρίου και προέδρου των Σοσιαλδημοκρατών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν τον είχε ενημερώσει πως θα χρησιμοποιούσε το χαρτί ενός προσωρινού Grexit, ο κ. Κάουντερ επιμένει ότι ο Ζ. Γκάμπριελ ήταν ενήμερος για τους χειρισμούς Σόιμπλε.

Ακριβώς αυτό όμως διαψεύδει εκ νέου ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Σε συνέντευξή του που θα προβληθεί το βράδυ της Κυριακής από το δεύτερο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης (ZDF), υποστηρίζει ότι ο κ. Σόιμπλε γνώριζε ότι οι Σοσιαλδημοκράτες θα στήριζαν ανάλογη πρόταση μόνο σε περίπτωση που την κατέθετε η ελληνική πλευρά.

«Το να κατατεθεί αυτή η πρόταση ως γερμανική, δεν ήταν συνετό κατά την άποψή μου», υπογραμμίζει ο αντικαγκελάριος, προσθέτοντας ότι «έπρεπε να γίνει διαφορετικά».

Τουναντίον, ο κ. Γκάμπριελ συμφωνεί πλήρως με τα μεταρρυθμιστικά μέτρα που θα πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα στο πλαίσιο του τρίτου δανειακού πακέτου. Όπως χαρακτηριστικά λέει, “δεν θα επιβίωνε η ευρωζώνη” αν δεν ίσχυε για την Ελλάδα το ίδιο που έχει απαιτηθεί και από τις άλλες χώρες με πρόγραμμα.

 

Ενισχύονται δημοσκοπικά CDU, Μέρκελ και Σόιμπλε

Η σκληρή γραμμή που επιδεικνύουν οι Χριστιανοδημοκράτες στη διαχείριση του ελληνικού ζητήματος πάντως φαίνεται να τους ωφελεί δημοσκοπικά.

Σε νέα σφυγμομέτρηση του Ινστιτούτου Emnid για λογαριασμό της κυριακάτικης Bild η CDU/CSU ενισχύεται κατά μια ποσοστιαία μονάδα, σκαρφαλώνοντας στο 43 %, την ώρα που οι συγκυβερνώντες Σοσιαλδημοκράτες χάνουν μια μονάδα υποχωρώντας στο 25 %.

Ενισχυμένοι εμφανίζονται και οι Μέρκελ και Σόιμπλε που συνεχίζουν να ηγούνται τις λίστας των δημοφιλέστερων πολιτικών της χώρας.

Ικανοποιημένο με το έργο του υπ. Οικονομικών εμφανίζεται το 69 % των ερωτηθέντων ενώ με εκείνο της καγκελαρίου το 68%.

Εν τω μεταξύ «κακή» χαρακτηρίζουν οι περισσότεροι Γερμανοί, και συγκεκριμένα το 56 % τη συμφωνία με την Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας Welt am Sonntag. Μάλλον θετική η συμφωνία, απαντά μόλις το 27 %.

Επίσης το 48% των Γερμανών θα προτιμούσαν να δουν την Ελλάδα να βγαίνει από την ευρωζώνη ενώ μόνο το ένα τρίτο δηλώνουν ότι θέλουν να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.

Πηγή: DW

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.