Quantcast
DW: Nέο Eurogroup με μόνο στόχο την επίτευξη συμφωνίας - enikonomia.gr
share

DW: Nέο Eurogroup με μόνο στόχο την επίτευξη συμφωνίας

δημοσιεύτηκε:

Oλοκληρώθηκε η συνεδρίαση των ανώτατων αξιωματούχων για το ελληνικό ζήτημα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από τη συζήτηση που είχε διάρκεια τριών ωρών προέκυψε κείμενο με βάση το οποίο θα ξεκινήσει η συζήτηση στο Εurogroup.

Σύμφωνα με τον αυστριακό υπ. Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ υπάρχει ένα νέο χαρτί, το οποίο αποτελεί για μία νέα βάση συμφωνίας και είναι το αποτέλεσμα των σημερινών, πρωινών διαπραγματεύσεων.

Όπως επισημαίνει ο αυστριακός υπ. Οικ. εάν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δεν αποδεχθούν τελικά το νέο κείμενο, «θα πρέπει να σκεφτούμε για εναλλακτική οδό».

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες διεθνών πρακτορείων ειδήσεων, τα οποία επικαλούνται πηγές από την Αθήνα, πρόκειται να κατατεθεί στο Eurogroup και μία δεύτερη, επεξεργασμένη ελληνική πρόταση, η οποία όμως δεν έχει εναρμονιστεί με τη νέα πρόταση των θεσμών.

 

Aλεπάλληλες διαβουλεύσεις

Σύμφωνα με κοινοτική πηγή το Εurogroup, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει με καθυστέρηση στις 15.30 ώρα Ελλάδος, έχει ως απόλυτο στόχο την επίτευξη συμφωνίας, παρά το γεγονός ότι εξακολουθούν να υπάρχουν δυσκολίες, ενώ τόνισε ότι το κείμενο των θεσμών δεν θα έχει χαρκτήρα τελεσίγραφου.

Η ίδια πηγή υπογράμμιζε επίσης ότι όλα τώρα θα κριθούν στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Στο μεταξύ, θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις 09:00 (τοπική ώρα) συζητούσαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, και οι Ζαν Κλοντ Γιούνκερ (Κομισιόν), Μάριο Ντράγκι (ΕΚΤ), Γερούν Ντάισελμπλουμ (Εurogroup), Κριστίν Λαγκάρντ (ΔΝΤ), Κλάους Ρεγκλινγκ (ταμείο διάσωσης ευρωζώνης). Από τις 06:00 το πρώι συνεδριάζουν παράλληλα και οι τεχνικές ομάδες των δύο πλευρών, λειτουργώντας υποβοηθητικά στις συζητήσεις του Eurogroup.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.