Quantcast
DW: Σε εξέλιξη η εξέταση της ελληνικής πρότασης - enikonomia.gr
share

DW: Σε εξέλιξη η εξέταση της ελληνικής πρότασης

δημοσιεύτηκε:

Η ελληνική πρόταση εξετάζεται αυτήν την ώρα σε τεχνοκρατικό επίπεδο από τους εκπροσώπους των θεσμών αλλά και τους τεχνοκράτες των χωρών της ευρωζώνης που βρίσκονται στις Βρυξέλλες, ώστε να είναι έτοιμη να τεθεί προς συζήτηση στο Eurogroup και στη συνέχεια στη Σύνοδο Κορυφής.

Νωρίτερα το πρωί η πρόταση της Κομισιόν είχε χαρακτηριστεί ως «καλή βάση για πρόοδο» από τον Μάρτιν Σελμάιερ, διευθυντή του γραφείου του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης χαρακτηρίζεται θετικά από τους ευρωπαίους αξιωματούχους.

 

Προετοιμασία του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής

Aυτήν την ώρα συναντάται ο Πρόεδρος Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ στις 11:00 η συνάντηση θα διευρυνθεί με τη συμμετοχή του προέδρου του Εurogroup, Γερούν Ντέϊσελμπλουμ, της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, και του Μπενουά Κερέ.

Στόχος των δύο συναντήσεων είναι η καλύτερη δυνατή προετοιμασία της συνεδρίασης του Εurogroup, που θα ξεκινήσει στις 12:30 υπό την προεδρία του κ. Ντάισελμπλουμ.

Στις 18:30 δηλαδή μετά τη συνεδρίαση του Εurogroup, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ θα συναντηθεί με τον κ. Τσίπρα, ενώ στις 19:00 θα ξεκινήσει η συνεδρίαση των 19 ηγετών της ευρωζώνης, στην οποία θα λάβουν μέρος επίσης η Κριστίν Λαγκάρντ και ο Μάριο Ντράγκι.

Πηγή: DW

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.