Quantcast
DW: «Σημαντική» η προθυμία της Ελλάδας για τα hot spots - enikonomia.gr
share

DW: «Σημαντική» η προθυμία της Ελλάδας για τα hot spots

δημοσιεύτηκε:

«Ένα καλό ενδιάμεσο βήμα» στην πορεία προς μια «επείγουσα και αναγκαία ευρωπαϊκή πολιτική στο προσφυγικό» χαρακτηρίζει τη συμφωνία των 17 σημείων που επιτεύχθηκε στη Βρυξέλλες η γερμανική κυβέρνηση. Όπως δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ στο καθιερωμένο μπρίφινγκ της Δευτέρας, άμεσος στόχος των χθεσινών αποφάσεων είναι η ανακούφιση της ανέχειας των προσφύγων. Για αυτό τον λόγο το Βερολίνο χαιρετίζει την προθυμία των βαλκανικών κρατών να δημιουργήσουν και με ευρωπαϊκή βοήθεια 50.000 επιπλέον θέσεις προσωρινής φιλοξενίας.

Από την πλευρά της Γερμανίας είναι «σημαντικό και ευχάριστο» ότι η ελληνική πλευρά εξέφρασε τη διάθεση να αντιμετωπίσει «πιο συγκεκριμένα» τη δημιουργία και τον σχεδιασμό των hot spots, στα οποία θα καταγράφονται οι πρόσφυγες και από τα οποία θα γίνεται τόσο η κατανομή στα υπόλοιπα κράτη της ΕΕ όσων προσφύγων θα έχουν δικαίωμα ασύλου, όμως και η απέλαση όσων δεν θα έχουν αυτό το δικαίωμα. Σύμφωνα με τον κ. Ζάιμπερτ, η καθιέρωση ενός μηχανισμού ποσόστωσης για την κατανομή των προσφύγων αποτελεί «βασικό στοιχείο» για να «επιτευχθεί μια τάξη» και να ξεπεραστεί η υπάρχουσα «ακαταστασία». «Προϋπόθεση» για να πετύχει αυτό το εγχείρημα είναι η προθυμία της Ελλάδας να δημιουργήσει hot spots. Και «υπό αυτή την έννοια», είπε ο κ. Ζαίμπερτ, «έγινε χθες ένα θετικό βήμα».

 

Νέα πυρκαγιά σε προσφυγικό κατάλυμα στη Γερμανία

 

Ο υπουργός παρά την καγκελάριο και υπεύθυνος για τον συντονισμό της προσφυγικής πολιτικής Πέτερ Αλτμάιερ, μιλώντας σήμερα στο δεύτερο γερμανικό τηλεοπτικό πρόγραμμα ZDF, δήλωσε ότι θα πρέπει να σταματήσει η ανεξέλεγκτη ροή προσφύγων από την Ελλάδα στη Γερμανία και να υπάρξει μια δικαιότερη κατανομή στην ΕΕ.

Χθες το βράδυ σημειώθηκε ένα ακόμη κρούσμα πυρκαγιάς στη Γερμανία, η οποία ξέσπασε σε προσφυγικό κατάλυμα στο Λάμπερτχαϊμ στο κρατίδιο της Έσσης. Οι αρχές εικάζουν ότι πρόκειται για εμπρησμό. Σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας, κανένας από τους 49 ενοίκους δεν τραυματίστηκε.

 

Πηγή: Deutsche Welle

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.