Quantcast
Δύο ύποπτοι για τις επιθέσεις στο Παρίσι πέρασαν από τη Λέρο - enikonomia.gr
share

Δύο ύποπτοι για τις επιθέσεις στο Παρίσι πέρασαν από τη Λέρο

δημοσιεύτηκε:

Από τη Λέρο είχε περάσει ο κάτοχος του συριακού διαβατηρίου, το οποίο βρέθηκε πάνω σε έναν από τους νεκρούς τρομοκράτες στη Γαλλία.

Από τη Λέρο είχε περάσει ο κάτοχος του συριακού διαβατηρίου, το οποίο βρέθηκε πάνω σε έναν από τους νεκρούς τρομοκράτες στη Γαλλία και σύμφωνα με πληροφορίες, ο κάτοχος του διαβατηρίου είναι ένας 25χρονος άνδρας.

Οι γαλλικές υπηρεσίες είχαν στείλει από το μεσημέρι τον αριθμό του συριακού διαβατηρίου που βρέθηκε στον τόπο του τρομοκρατικού χτυπήματος, καθώς και ένα δακτυλικό αποτύπωμα δεύτερου τρομοκράτη, με το αίτημα να εξεταστεί από τις ελληνικές αρχές, αν έχουν περάσει από την Ελλάδα.

Όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Τόσκας, ο κάτοχος του συγκεκριμένου διαβατηρίου, είχε περάσει από την Λέρο στις 3/10/2015 όπου και ταυτοποιήθηκε με βάση τους κανόνες της ΕΕ, όπως αυτοί αποφασίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ζήτημα.

«Δεν γνωρίζουμε εάν το διαβατήριο ελέγχθηκε από άλλες χώρες από τις οποίες είναι πιθανό να πέρασε ο κάτοχος», διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Η ΕΛ.ΑΣ, μαζί με την απάντηση έστειλε στην Γαλλία και τα δακτυλικά αποτυπώματα του ατόμου που πέρασε με το εν λόγω διαβατήριο από την Λέρο, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο, ή κάποιον άλλον που χρησιμοποιούσε το διαβατήριο.

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο άτομο για το οποίο ζητούν πληροφορίες οι Γάλλοι, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί αν και αυτό έχει περάσει από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το Μega, και το δεύτερο άτομο από τη λίστα υπόπτων που έστειλαν οι Γάλλοι στις ελληνικές αρχές φέρεται να έχει περάσει από τη Λέρο, τον μήνα Αύγουστο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή το αιματοκύλισμα στην «Πόλη του Φωτός», δήλωσε επίσης:

«Θα συνεχίσουμε την επίπονη και επίμονη προσπάθεια κάτω από αντίξοες συνθήκες να εξασφαλίζουμε την ασφάλεια της χώρας μας και της Ευρώπης, επιμένοντας στην πλήρη ταυτοποίηση των διερχόμενων μέσω του προσφυγικού ρεύματος».

Ο κ. Τόσκας συναντήθηκε το πρωί με τον πρέσβη της Γαλλίας στην Αθήνα, στον οποίο εξέφρασε την βαθειά θλίψη του για την τραγωδία από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι και τον διαβεβαίωσε ότι αυξήθηκαν τα μέτρα φύλαξης, σε διάφορους πιθανούς στόχους γαλλικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα..


Πηγη: Real.gr  


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.