Quantcast
ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκε το Μητρώο Παρόχων Κατάρτισης των αδειοδοτημένων Κ.Δ.Β.Μ. - enikonomia.gr
share

ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκε το Μητρώο Παρόχων Κατάρτισης των αδειοδοτημένων Κ.Δ.Β.Μ.

δημοσιεύτηκε:

Αναρτήθηκε στον ιστότοπο της  ΔΥΠΑ το Μητρώο Παρόχων Κατάρτισης των αδειοδοτημένων Κ.Δ.Β.Μ., όπως συμπληρώθηκε με τις επιπλέον αιτήσεις που υπεβλήθησαν (γ’ φάση).

Οι αιτήσεις συμμετοχής αξιολογήθηκαν από αρμόδια επιτροπή, ώστε οι πάροχοι να πληρούν τα κριτήρια, τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζουν οι δημόσιες προσκλήσεις για τη διασφάλιση ποιότητας. Οι πάροχοι που έχουν ενταχθεί στο Μητρώο Παρόχων Κατάρτισης αδειοδοτημένων Κ.Δ.Β.Μ., μπορούν να καταθέσουν προτεινόμενα προγράμματα κατάρτισης.

Υπενθυμίζεται ότι, το έργο υλοποιείται από τη ΔΥΠΑ στο πλαίσιο των προγραμμάτων αναβάθμισης δεξιοτήτων «νέας γενιάς» για ανέργους, συνολικού προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0.”, με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – “NextGenerationEU”.

Αφορά την παροχή θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας 50-200 ωρών σε 80.000 ανέργους ηλικίας άνω των 18 ετών, που θα οδηγεί σε απόκτηση ψηφιακών και «πράσινων» γνώσεων και δεξιοτήτων και αντίστοιχη πιστοποίηση μέσω ανεξάρτητων φορέων πιστοποίησης, ενώ τα προγράμματα κατάρτισης κάθε μητρώου έχουν προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ. Στόχος της δράσης είναι η αποτελεσματική διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και η ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους.

Δείτε παρακάτω το Μητρώο Παρόχων Κατάρτισης ΚΔΒ-γ’ φάση

μητρώο

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.