Quantcast
«Δύσκολα θα υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους εταίρους» - enikonomia.gr
share

«Δύσκολα θα υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους εταίρους»

δημοσιεύτηκε:

Μικρές πιθανότητες να υπάρξει συμφωνία στο επόμενο Eurogroup ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές προβλέπει η Societe Generale.

Σε έκθεση της εκτιμά ότι οι κίνδυνοι να αποτύχουν οι δύο πλευρές να έρθουν συμφωνία στο επόμενο Eurogoroup, είναι αρκετά μεγάλοι.

Ωστόσοη  τράπεζα δεν απορρίπτει εντελώς το ενδεχόμενο να τα βρει η ελληνική κυβέρνηση με τους εταίρους της, σημειώνοντας ότι «μία συμφωνία παραμένει πιθανή».

Ακόμη τονίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση στις 24 Απριλίου πρέπει να παρουσιάσει «μία νέα λίστα που να ικανοποιεί τις απαιτήσεις της τρόικας σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, το ασφαλιστικό και τα εργασιακά».

Σύμφωνα με τη Societe Generale «οι πρόσφατες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης προς τους εταίρους της τείνουν να αναιρέσουν την πρόοδο που έχει σημειωθεί από το 2012».

Σημειώνεται ότι αν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, στο Eurogroup στις 24 Απριλίου, βρουν επαρκείς τις προτάσεις της Αθήνας, θα ξεκλειδώσουν της επόμενη δόση του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας.

Έτσι η ελληνική κυβέρνηση θα καταφέρει να καλύψει τις υποχρεώσεις της την άνοιξη και θα γλιτώσει τον κίνδυνο της χρεοκοπίας.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή την εβδομάδα η Ελλάδα πρέπει να καταβάλει 2,4 δις. ευρώ για την εξόφληση εντόκων γραμματίων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.