Quantcast
Δύσβατος ο δρόμος ένταξης των ελληνικών ομολόγων στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ - enikonomia.gr
share

Δύσβατος ο δρόμος ένταξης των ελληνικών ομολόγων στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ

δημοσιεύτηκε:

Ανηφορικός και με εμπόδια είναι ο δρόμος για την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ σύμφωνα με τους διαχειριστές κεφαλαίων αναφέρει το Bloomberg.

Οπως επισημαίνεται σε σχετικό άρθρο μετά την υλοποίηση των ελληνικών εκλογών, οι κάτοχοι τους θα αρκεστούν σε συγκρατημένα κέρδη καθώς ο δρόμος για την βιώσιμη ανάκαμψη της αγοράς παραμένει ακόμα δύσβατος.

Η διαδικασία ενσωμάτωσης των ελληνικών ομολόγων στην ΕΚΤ αναμένεται να πάρει χρόνο καθώς η κυβέρνηση είναι πιθανό να μην μπορέσει να υλοποιήσει όλα τα συμφωνημένα μέτρα.

Σύμφωνα με αναλυτές, η επανεκλογή του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να αποτελέσει θετικό γεγονός για την δημιουργία ηπιότερου και σταθερότερου πολιτικού κλίματος ωστόσο όλα θα εξαρτηθούν από την προθυμία της κυβέρνησης να ακολουθήσει την συμφωνία.

Αν όμως δεν επιτευχθεί η ανάπτυξη, οι επενδυτές είναι πιθανό να απαιτήσουν μελλοντικά υψηλότερο premium κινδύνου για τα ελληνικά ομόλογα.

Η «Fidelity» δεν εμφανίζεται ακόμα πρόθυμη να βασίσει τις «ελπίδες» της στα ελληνικά ομόλογα μέχρι να υπάρξουν κάποια θετικά οικονομικά σημάδια και να αποσαφηνιστούν οι διαδικασίες για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Αυστηρή απέναντι στην πορεία των ελληνικών ομολόγων εμφανίζεται η «Pioneer Investments» επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει καμία δυνατότητα να αυξήσει την επενδυτική της δραστηριότητα σε γρήγορο χρονικό διάστημα, ακόμα και αν καταφέρει να περάσει την πρώτη αξιολόγηση για το τρίτο πακέτο συμφωνίας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.