Quantcast
Ε65: Πότε παραδίδεται στην κυκλοφορία όλος ο άξονας από Λαμία έως Καλαμπάκα- Τι είπε ο Σταϊκούρας για τα ηλεκτρικά λεωφορεία και για το flyover - enikonomia.gr
share

Ε65: Πότε παραδίδεται στην κυκλοφορία όλος ο άξονας από Λαμία έως Καλαμπάκα- Τι είπε ο Σταϊκούρας για τα ηλεκτρικά λεωφορεία και για το flyover

δημοσιεύτηκε:

Για τον αυτοκινητόδρομο Ε65 μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας  στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ  «Συνδέσεις» . «23 Απριλίου με τον πρωθυπουργό θα δώσουμε στην κυκλοφορία όλο τον οδικό άξονα μέχρι και την Καλαμπάκα, όχι μόνο το Λαμία – Ξυνιάδα αλλά και το Τρίκαλα – Καλαμπάκα. Ο Ε65 θα είναι πλήρως ολοκληρωμένος από τις Θερμοπύλες, ουσιαστικά από τη Λαμία, μέχρι την Καλαμπάκα»  τόνισε με έμφαση ο κ. Σταϊκούρας.

Επίσης ο κ. Σταϊκούρας μίλησε για τα ηλεκτρικά λεωφορεία που πραγματοποιούν δοκιμαστικά δρομολόγια. Τα λεωφορεία αυτά θα κυκλοφορήσουν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, στο τέλος Απριλίου στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης συμπλήρωσε.  « Οι δοκιμές θα πρέπει να καλύψουν περίπου 5.000 χιλιόμετρα για το κάθε όχημα. Σήμερα υπάρχουν οχήματα που έχουν ξεπεράσει τα 2.000 χιλιόμετρα. Η αυτονομία τους αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι περίπου 400 χιλιόμετρα. Οι εκτιμήσεις μας είναι ότι η αυτονομία τους θα είναι περίπου 185 χιλιόμετρα» ενώ πρόσθεσε ότι «στο τέλος του 2025 θα έχουμε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη 550 καινούργια λεωφορεία» τόνισε.

Για τη πρόσφατη δικαστική εμπλοκή του flyover

Αναφέρθηκε στην πρόσφατη δικαστική εμπλοκή του flyover για τον οποίον σταματούν προσωρινά οι εργασίες στη Θεσσαλονίκη εκτιμώντας πως θα είναι μια προσωρινή εμπλοκή και το έργο θα προχωρήσει κανονικά. « Πράγματι είχαμε μια δικαστική εμπλοκή την προηγούμενη εβδομάδα, την οποία θα επιδιώξουμε συλλογικά, η κυβέρνηση και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, να αντιμετωπίσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα. Αυτό φέρνει μικρές καθυστερήσεις, αλλά εκτιμούμε ότι θα είναι παροδικές και πολύ μικρές, έτσι ώστε το έργο πράγματι να ολοκληρωθεί το 2027».

Μίλησε για το μετρό της πόλης τονίζοντας πως τον Νοέμβριο θα παραδοθεί στους συμπολίτες μας: « Για το μετρό έχουμε τοποθετηθεί με απόλυτο τρόπο. Το Νοέμβριο του 2024 θα είναι έτοιμο και μετά έξι με οκτώ μήνες θα είναι έτοιμη και η επέκτασή του προς την Καλαμαριά και το επόμενο χρονικό διάστημα θα δώσουμε στη δημοσιότητα τους σχεδιασμούς μας για τις περαιτέρω επεκτάσεις του μετρό στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.