Quantcast
ΕΑΕΕ: Αύξηση 18% σημείωσαν οι ασφάλειες ζωής τον Απρίλιο - enikonomia.gr
share

ΕΑΕΕ: Αύξηση 18% σημείωσαν οι ασφάλειες ζωής τον Απρίλιο

δημοσιεύτηκε:

Τον Απρίλιο του 2015, οι ασφαλίσεις Ζωής συνέχισαν την αυξητική τάση (+18%) ως προς την παραγωγή του αντίστοιχου μήνα, αρχής γενομένης από τον Φεβρουάριο του 2014.

Αντίθετα, οι ασφαλίσεις κατά Ζημιών συνεχίζουν να κινούνται πτωτικά (-11,6%). Συνολικά πάντως ο κλάδος της παραγωγής ασφαλίστρων εμφανίζει αύξηση +1%

Αυτό προκύπτει από την επικαιροποιημένη έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος σχετικά με την παραγωγή ασφαλίστρων (συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων συμβολαίων) και των επιστροφών ασφαλίστρων λόγω ακυρώσεων ανά μήνα μεταξύ των ασφαλιστικών επιχειρήσεων-μελών της. Ενσωματώθηκαν στην έρευνα τα στοιχεία μηνός Απριλίου του 2015.

Συνολικά ανταποκρίθηκαν 57 ασφαλιστικές επιχειρήσεις-μέλη οι οποίες συγκέντρωναν το 91,9% της παραγωγής ασφαλίστρων στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών και το 97,8% των ασφαλίσεων Ζωής σύμφωνα με τα στοιχεία του έτους 2013. Από τις ανωτέρω επιχειρήσεις, οι 21 δραστηριοποιήθηκαν στις ασφαλίσεις Ζωής και 47 στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών.

Επισημαίνεται ιδιαιτέρως ότι αν αφαιρεθεί η επίδραση του κλάδου «Ασφαλίσεις Ζωής συνδεδεμένες με επενδύσεις», η παραγωγή των ασφαλίσεων Ζωής συνολικά είναι αυξημένη κατά 8,6% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2014 ενώ, αντιστοίχως, η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων (Ζωής και Ζημιών) είναι μειωμένη κατά 3,8%.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.