Quantcast
Economist: Τι αναφέρει για το Bitcoin και την Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Economist: Τι αναφέρει για το Bitcoin και την Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Το σχέδιο Βαρουφάκη για εισαγωγή του Bitcoin ως ενδιάμεσου νομίσματος πληρωμών στην Ελλάδα χρησιμοποιεί το Economist στην έντυπη έκδοση του ως ένα από τα επιχειρήματα του για τη φήμη αλλά και τη χρησιμότητα του.

Το δημοσίευμα του Βρετανικού περιοδικού υποστηρίζει ότι η κριτική την οποία δέχεται τα νόμισμα είναι άδικη, καθώς διαθέτει σταθερή ισοτιμία στα 250 δολ. και αναγνωρίζεται ως επίσημο μέσο πληρωμών από την Ε.Ε.

 

 

Το σημαντικότερο πλεονέκτημά του νομίσματος αναφέρει ο Economist, είναι το blockchain που επιτρέπει τη μετεξέλιξή του σε βασικό νόμισμα, χωρίς να χρειάζεται απόφαση από  κεντρική τράπεζα. Η «αλυσίδα» αυτή των πληρωμών επιτρέπει την online παρακολούθηση όλων των συναλλαγών και μάλιστα σε πραγματικό χρόνο.

Το περιοδικό κάνει λόγο επίσης για τις startups οι οποίες επένδυσαν στο BitCoin, αλλά και την Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι ενδιαφέρθηκε να το αξιοποιήσει ως μέσο πληρωμών.

«Η μεγαλύτερη καινοτομία του BitCoin δεν είναι το ψηφιακό νόμισμα, αλλά ο μηχανισμός εμπιστοσύνης που δημιουργεί», καταλήγει το περιοδικό.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.