Quantcast
ΕΕ: Η κυβέρνηση δεν έχει ακόμα τις απαντήσεις για την αξιολόγηση - enikonomia.gr
share

ΕΕ: Η κυβέρνηση δεν έχει ακόμα τις απαντήσεις για την αξιολόγηση

δημοσιεύτηκε:

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

 

Εκτός συζήτησης βρίσκεται ένα έκτακτο Εurogroup για την επόμενη εβδομάδα, καθώς οι συζητήσεις κυβέρνησης και θεσμών θα χρειαστούν πολύ περισσότερο καιρό, από όσο είχε αφήσει να εννοηθεί η κυβέρνηση, για να καρποφορήσουν μια συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού.

Η κυβέρνηση προσπαθεί μεν να ολοκληρώσει τους όρους της 5ης αξιολόγησης, δεν έχει όμως ούτε όλες τις απαντήσεις, ούτε και όλη την απαραίτητη πολιτική βούληση για να τις δώσει.

Προς το παρόν στο λεγόμενο Brussels Group, που ως ρύθμιση (συναντήσεις στις Βρυξέλλες, αεροπλάνα, εισιτήρια κτλ) θέλει από μόνο του ένα μικρό προϋπολογισμό, δεν έχουν κλείσει ούτε τα βασικά θέματα, ενώ οι ελληνικές προτάσεις δεν έχουν το απαραίτητο βάθος, όπως λένε κοινοτικές πηγές.

Υπάρχουν υπολογισμοί που πρέπει να γίνουν και απαντήσεις που πρέπει να δοθούν.

Προς το παρόν από ότι φαίνεται η δόση του ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου θα πληρωθεί με ελληνικά λεφτά, κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί αργότερα.

To Euro working group κατέγραψε με τη σειρά του την κατάσταση και θα το ξανακάνει όταν χρειαστεί.

Την ίδια ώρα κοινοτικοί αξιωματούχοι, επίτροποι και υπουργοί εξηγούν ότι η ΕΕ έχει κάνει ό,τι ήταν να κάνει και όπως αναφέρει η ΕΚΤ, αλλά και η ίδια η Κριστίν Λαγκάρντ πλέον ευθέως, αν η Ελλάδα επιλέξει να φύγει από το ευρώ, τότε όσο δύσκολο και αν είναι, οι άλλοι 18 και ο κόσμος θα το ξεπεράσουν. Για την Ελλάδα όμως, γνωρίζουν όλοι στις Βρυξέλλες ότι θα είναι η απόλυτη καταστροφή.

Η χώρα καλείται να επιλέξει, λένε στις Βρυξέλλες, ανάμεσα στο να μειώσει τις δαπάνες της, να γίνει ανταγωνιστική και να αποκτήσει σύγχρονες δομές, ή να επιλέξει να κυνηγήσει τον σοσιαλιστικό παράδεισο εκτός της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Και όπως έλεγε και ο Γιώργος Γλυνός, «η ΕΕ δεν έχει σκοπό να φέρει τον σοσιαλισμό επί της γης, είναι μια ένωση κρατών που είναι αστικές δημοκρατίες και λειτουργούν ως καπιταλιστικές οικονομίες».

Πηγή: real.gr

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.