Quantcast
Ε.Ε: Πρώτο το Πανεπιστήμιου Κύπρου στους τομείς έρευνας και τεχνολογίας - enikonomia.gr
share

Ε.Ε: Πρώτο το Πανεπιστήμιου Κύπρου στους τομείς έρευνας και τεχνολογίας

δημοσιεύτηκε:

Πρώτο με διαφορά κατατάσσεται το Πανεπιστήμιο Κύπρου σε όλες τις αναφορές που σχετίζονται με την αξιολόγηση του στους τομείς έρευνας και καινοτομίας, από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχετική ανακοίνωση του Πανεπιστημίου αναφέρει ότι «είχε 90 συμμετοχές, ενώ συνολικά οι κυπριακοί φορείς, με βάση τα συμπεράσματα του Ινστιτούτου Mirris, είχαν 357 συμμετοχές. Το ποσοστό επιτυχίας κυμάνθηκε στο 15,60% και η απορρόφηση έφτασε συνολικά τα 63 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα μισά αξιοποιήθηκαν από ερευνητικές ομάδες του Πανεπιστήμιου Κύπρου.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι ο μόνος κυπριακός φορέας, ο οποίος βρίσκεται στον κατάλογο με τις 30 πρώτες σε κατάταξη συμμετοχές από τα ιδρύματα των 13 νέων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης», προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, καθηγητής, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης,  τόνισε με έμφαση πως «είναι φανερό ότι η συνεχόμενη άνοδος της θέσης του Πανεπιστημίου Κύπρου στις διεθνείς κατατάξεις, εξαρτάται κυρίως από τις ερευνητικές επιτυχίες. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου αποτελεί τον μεγαλύτερο εγχώριο οργανισμό απασχόλησης νέων ερευνητών, αφού μεγάλο ποσοστό ερευνητικής χρηματοδότησης αξιοποιείται για την απασχόλησή τους και για την ενίσχυση της κυπριακής ερευνητικής υποδομής, κυρίως με εξειδικευμένο εξοπλισμό».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.