Quantcast
ΕΕF: Ύφεση στην Ελλάδα το 2015 - enikonomia.gr
share

ΕΕF: Ύφεση στην Ελλάδα το 2015

δημοσιεύτηκε:

Ύφεση στην Ελλάδα το 2015 προβλέπει η τριμηνιαία έρευνα Eurozone Forecast (EEF) της ΕΥ ενώ εκτιμά αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,8% το 2016.

Η ΕΥ σημειώνει πως η πρόοδος που επιτεύχθηκε το 2014, όταν η οικονομία βγήκε από έξι χρόνια ύφεσης, φαίνεται πλέον να έχει χαθεί, και είναι πιθανό η οικονομία να έχει επιστρέψει στην ύφεση κατά το δεύτερο τρίμηνο.

«Η πρόβλεψή μας είναι ότι μετά από μια μικρή συρρίκνωση το 2015, το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 1,8% το 2016, υπό την προϋπόθεση της επίτευξης μιας συμφωνίας που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να αποφύγει την αθέτηση πληρωμών προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ)», σημειώνεται στην έκθεση.

Ακόμη υπογραμμίζεται  πως είναι σχεδόν βέβαιο, ότι η μη επίτευξη συμφωνίας μέχρι το τέλος του Ιουνίου θα προκαλέσει μια απόφαση της ΕΚΤ να σταματήσει την παροχή ρευστότητας έκτακτης ανάγκης για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο.

Αυτό με τη σειρά του θα αναγκάσει πιθανότατα την κυβέρνηση να επιβάλει ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων, πράγμα που θα οδηγήσει την Ελλάδα στα πρόθυρα της εξόδου από την ευρωζώνη.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.