Quantcast
ΕΕΤΤ: Μέχρι τις 15 Οκτωβρίου η διαβούλευση για τον Κανονισμό Γενικών - Ειδικών Αδειών ταχυδρομικών υπηρεσιών - enikonomia.gr
share

ΕΕΤΤ: Μέχρι τις 15 Οκτωβρίου η διαβούλευση για τον Κανονισμό Γενικών – Ειδικών Αδειών ταχυδρομικών υπηρεσιών

δημοσιεύτηκε:

Μέχρι τις  15 Οκτωβρίου 2023 θέτει σε δημόσια διαβούλευση η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ( ΕΕΤΤ) τον Κανονισμό  Γενικών-Ειδικών Αδειών για την παροχή ταχυδρομικών υπηρεσιών

Με τον προτεινόμενο Κανονισμό εισάγονται σημαντικές αλλαγές:

  • Σε έναν Κανονισμό οι όροι για Γενικές και Ειδικές ‘Αδειες: Ενσωματώνονται σε ενιαίο κείμενο οι όροι παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών υπό καθεστώς Γενικής ή/και Ειδικής ‘Αδειας, υπό το νέο θεσμικό πλαίσιο και τις νέες αρμοδιότητες της ΕΕΤΤ.
  • Προστασία χρηστών: Ενισχύεται το πλαίσιο προστασίας των χρηστών και αυτοματοποιούνται οι διαδικασίες για την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτησή τους.
  • Όριο βάρους: Αυξάνεται στα 31,5 κιλά από 20 το όριο βάρους για τα ταχυδρομικά αντικείμενα, εναρμονιζόμενο με εκείνο που ορίζεται στον Κανονισμό της ΕΕ σχετικά με τις υπηρεσίες διασυνοριακής παράδοσης δεμάτων (2018/644).
  • Τέλη: Εξαιρούνται από την καταβολή τελών πάροχοι Γενικής ‘Αδειας με συνολικά ακαθάριστα έσοδα από ταχυδρομικές υπηρεσίες έως 100.000 ευρώ.
  • Ψηφιακές και τεχνολογικές δυνατότητες: Ενδεικτικές δυνατότητες αποτελούν η χρήση ψηφιακών εφαρμογών και κινητών επικοινωνιών, το ψηφιακό Συνοδευτικό Δελτίο Ταχυδρομικού Αντικειμένου (ΣΥΔΕΤΑ), η ηλεκτρονική υπηρεσία σάρωσης κωδικού QR, οι αυτοματοποιημένες ταχυδρομικές θυρίδες (parcel lockers) και τα ΣμηΕΑ (drones).
  • Προστασία περιβάλλοντος: Παρέχονται συγκεκριμένα κίνητρα για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των ταχυδρομικών επιχειρήσεων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.