Quantcast
Εφ' όλης της ύλης η συνάντηση Μοσκοβισί - Τσίπρα - enikonomia.gr
share

Εφ’ όλης της ύλης η συνάντηση Μοσκοβισί – Τσίπρα

δημοσιεύτηκε:

Για τα προαπαιτούμενα, το χρέος, τα κόκκινα δάνεια και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, συζήτησαν μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός και ο Ευρωπαίος επίτροπος κατά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Συζητήσαμε με τον πρωθυπουργό για τα πάντα. Πρέπει να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πριν το τέλος του έτους και η κυβέρνηση το γνωρίζει πολύ καλά», ανέφερε ο κ. Μοσκοβισί.

 «Είμαστε ικανοποιημένοι με την διαδικασία από τον Ιούλιο. Είναι πολύ σημαντικό να συζητήσουμε τα διακυβεύματα και τα ακανθώδη ζητήματα. Συζητήσαμε με τον κ. πρωθυπουργό σε ποια άλλα σημεία μπορούν να γίνουν βελτιώσεις. Μιλάμε για ένα καλό momentum», είπε ο Πιέρ Μοσκοβισί.

«Μαζί οικοδομούμε την εμπιστοσύνη που είναι απαραίτητη για να υπάρξουν επενδύσεις. Η Κομισιόν είναι ισχυρός εταίρος για την Ελλάδα και εμείς είμαστε στο πλευρό της Ελλάδος και είμαστε έτοιμοι να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσουμε την Ελλάδα» τόνισε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων.

Σε ερώτηση για το ελληνικό χρέος ο κ. Μοσκοβισί τόνισε ότι είναι ρεαλιστική η συζήτηση αλλά θα πρέπει πρώτα να προχωρήσει η Αθήνα στην υιοθέτηση των μεταρρυθμίσεων. «Γνωρίζουμε την ατζέντα που έχουμε μπροστά μας. Πρώτα πρέπει να υιοθετηθούν τα πρώτα προαπαιτούμενα και το Eurogroup να εγκρίνει την πρώτη δόση του προγράμματος. Προσπαθούμε να κινηθούμε προς την κατεύθυνση της επιτυχίας και μετά θα συζητήσουμε το ζήτημα του χρέους. Νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Πρέπει να κρατήσουμε τον ρυθμό μας και το momentum», είπε ο Πιέρ Μοσκοβισί.

 

Πηγή: real.gr

 

Δείτε το βίντεο:

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.