Quantcast
ΕΦΚΑ: Διευκρινίσεις Χατζηδάκη για τις κλήσεις στο 1555 - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

ΕΦΚΑ: Διευκρινίσεις Χατζηδάκη για τις κλήσεις στο 1555 – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Ένας στους δύο Έλληνες ταλαιπωρείται από τον ΕΦΚΑ. Όπως είπε στο Mega ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης σχετικά με τα προβλήματα λειτουργίας του ενιαίου αριθμού εξυπηρέτησης πολιτών 1555, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία “το 97% των κλήσεων απαντάται αμέσως”.

“Ξέρουμε ότι από αυτό το ποσοστό, το 84% λαμβάνει απάντηση” πρόσθεσε και τόνισε ότι “μπορεί η απάντηση του 1555 να μην είναι ικανοποιητική” φέρνοντας ως παράδειγμα το εξής: “Μπορεί κάποιος πολίτης να θέσει το ερώτημα στο 1555: Δικαιούμαι αναδρομικά; Και ο υπάλληλος του τηλεφωνικού κέντρου με τη σειρά του να του απαντήσει ότι δεν τα δικαιούται και η απάντηση αυτή να μην του αρέσει”.
Την ίδια στιγμή επεσήμανε ότι το 14% πολιτών που έχει καλέσει στο 1555 λαμβάνει μέσα σε λίγες ημέρες απάντηση για το αίτημά του από ε΄να υποστηρικτικό γραφείο που ασχολείται με πιο περίπλοκες υποθέσεις που χρειάζονται επεξεργασία.
Μεταξύ άλλων γνωστοποίησε ότι μόλις ένα ποσοστό 3% των αιτημάτων παραμένει εκκρεμές διότι είναι πιο πολύπλοκα αιτήματα και χρειάζονται περαιτέρω επεξεργασία. “Είναι λογικό όταν υπάρχουν περισσότερες από μισό εκατομμύρια κλήσεις να μην ικανοποιηθούν τα αιτήματα όλων των πολιτών”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε παρακα΄τω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.