Quantcast
ΕΦΚΑ: Γιατί θα γίνονται προσλήψεις διευθυντών από τον ιδιωτικό τομέα - enikonomia.gr
share

ΕΦΚΑ: Γιατί θα γίνονται προσλήψεις διευθυντών από τον ιδιωτικό τομέα

δημοσιεύτηκε:

Τους λόγους για τους οποίους θα προσλαμβάνονται διευθυντικά στελέχη και από τον ιδιωτικό τομέα στον ΕΦΚΑ στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμού του Φορέα εξήγησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στον RealFm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

” Μιλάμε για την μεγαλύτερη πληγή του ελληνικού δημοσίου. Σύμφωνα με την επίσημη έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη, την τελευταία δημοσιευμένη τέλος του 2020 , προκύπτει ότι μόνος του ο ΕΦΚΑ έχει το 48% των διαμαρτυριών, των παραπόνων, των αναφορών που γίνονται για το σύνολο του ευρύτερου δημόσιου τομέα” απάντησε και συνέχισε λέγοντας αυτό εάν συνδυαστεί ” με τα προβλήματα της εξυπηρέτησης των πολιτών, με την καθυστέρηση που υπάρχει στον πειθαρχικό έλεγχο κτλ, απαιτεί μια ειδική αντιμετώπιση το πρόβλημα αυτό .Για αυτόν τον λόγο πάμε στο νομοσχέδιο, το οποίο επιδιώκει να δώσει λύσεις απλής λογικής, θα έλεγα”.

Πώς θα προσδιοριστεί το πλαίσιο αμοιβών


“Έχουμε βάλει μπροστά τον νέο αριθμό εξυπηρέτησης των πολιτών για το υπουργείο και τον ΕΦΚΑ και συμμετέχουν τα τρία μεγαλύτερα τηλεφωνικά κέντρα της Ελλάδας. Ούτε αυτό μας φτάνει επειδή έχουμε να κάνουμε με έναν πολυτραυματία και για αυτόν τον λόγο προχωρούμε σε αυτά. Ο δημόσιος τομέας έχει πολλά καλά στελέχη. Βάζουμε μέσα και στελέχη του ιδιωτικού τομέα, θα προσδιοριστεί ένα δίκαιο αλλά ειδικό πλαίσιο αμοιβών μαζί με το υπουργείο Οικονομικών και ταυτόχρονα το πλαίσιο αμοιβών θα αντανακλά κάτι νέο. Θα μπαίνουν σε επιλεγμένες διευθυντικές θέσεις στελέχη τα οποία θα είναι με τριετή συμβόλαια και δικαίωμα ανανέωσης άπαξ και τέλος μετά. Το κάνουμε αυτό για να προσελκύσουμε ικανούς και να αλλάξουμε την φιλοσοφία, να ξέρουν όλοι ότι μπαίνει μια λογική σύγχρονου management” υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.