Quantcast
Ευθύνες που καίνε: Αποκάλυψη της «R» για τις τραγικές ελλείψεις στην πυροπροστασία - enikonomia.gr
share

Ευθύνες που καίνε: Αποκάλυψη της «R» για τις τραγικές ελλείψεις στην πυροπροστασία

δημοσιεύτηκε:

Του Πάρι Καρβουνόπουλου

Η Ελλάδα διαθέτει τον μεγαλύτερο στόλο πυροσβεστικών μέσων στην Ευρώπη, έναν από τους μεγαλύτερους στον κόσμο, αλλά παρ’ όλα αυτά είναι έτοιμη να αγοράσει ακόμη τέσσερα μεταχειρισμένα!

Η Ελλάδα διαθέτει 18 πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair, δύο τύπων. Τα παλαιότερα 215 (11 αεροσκάφη) και τα πιο νέα 415 (7 αεροσκάφη).

Η δύναμη της πυρόσβεσης από αέρος έχει ενισχυθεί εδώ και δυο χρόνια από τουλάχιστον τέσσερα ελικόπτερα Chinook και υπάρχουν βέβαια και τα μονοκινητήρια PZL σε καθαρά βοηθητικό ρόλο.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews.



Στο στόχαστρο 15 ύποπτοι για εμπρησμούς: Που στρέφονται οι έρευνες των Αρχών μετά τις τελευταίες καταστροφικές πυρκαγιές. Η κυβέρνηση οξύνει την αντιπαράθεση με τη Ν.Δ.

του Ηλία Μπενέκου

Τουλάχιστον 15 πρόσωπα βρίσκονται υπό παρακολούθηση ως «ύποπτοι για εμπρησμούς» το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με αποκλειστικές και διασταυρωμένες πληροφορίες της Realnews από τις πλέον αρμόδιες Αρχές, ενώ η κυβέρνηση με αφορμή και τις πρόσφατες φωτιές οξύνει την αντιπαράθεση με τη Ν.Δ.

Οι παρακολουθήσεις δεν αφορούν μόνο -ή κυρίως- τη μεγάλη πυρκαγιά στην ανατολική Αττική, αλλά φωτιές που εκδηλώθηκαν σε άλλες περιοχές της Αττικής και της επαρχίας, όπως η Ζάκυνθος.

Παρότι οι παρακολουθήσεις πέραν της ΕΛ.ΑΣ. γίνονται και από την Αντιτρομοκρατική, οι ίδιες -διασταυρωμένες πληροφορίες- επιμένουν πως οι ύποπτοι είναι όλοι ελληνικής υπηκοότητας και δεν σχετίζονται -τουλάχιστον στην παρούσα φάση- με σχέδια αποσταθεροποίησης της χώρας ή ξένες δυνάμεις.



Πιέστε εδώ για να διαβάσετε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.