Quantcast
Ειδικό Δικαστήριο: Ποινή ενός έτους με τριετή αναστολή στον Γ. Παπακωνσταντίνου - enikonomia.gr
share

Ειδικό Δικαστήριο: Ποινή ενός έτους με τριετή αναστολή στον Γ. Παπακωνσταντίνου

δημοσιεύτηκε:

Ένοχος για το αδίκημα της νόθευσης δημοσίου εγγράφου κρίθηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου,  καθώς το Ειδικό Δικαστήριο έκρινε ότι έκανε την λαθροχειρία στη «λίστα Λαγκάρντ» και αφαίρεσε τα ονόματα τριών συγγενικών του προσώπων. Ωστόσο, έπεσε στα μαλακά, καθώς το αδίκημα μετατράπηκε από κακούργημα σε πλημμέλημα και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή. 

Για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας, ο πρώην υπουργός κρίθηκε από το Ειδικό Δικαστήριο αθώος.Την απόφαση, μετά από 13 μέρες ακροαματικής διαδικασίας, ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου Νικόλαος Πάσσος.

Ειδικότερα, το Ειδικό Δικαστήριο έκρινε καταρχάς ότι δεν συντρέχει περίπτωση εξάλειψης αξιόποινου, ενώ σε ό,τι αφορά την πράξη της νόθευσης, έκρινε κατά πλειοψηφία ότι ο πρώην υπουργός είναι ένοχος για το αδίκημα της νόθευσης σε βαθμό πλημμελήματος (τρία μέλη του δικαστηρίου είχαν την άποψη ότι πρέπει να κριθεί ένοχος για το συγκεκριμένο αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος).

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου με την πράξη της νόθευσης ο πρώην υπουργός είχε σκοπό να διαφυλάξει τη πολιτική του υπόσταση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.