Quantcast
Ειδομένη: Δακρυγόνα από την αστυνομία της ΠΓΔΜ για να απωθήσει μετανάστες - enikonomia.gr
share

Ειδομένη: Δακρυγόνα από την αστυνομία της ΠΓΔΜ για να απωθήσει μετανάστες

δημοσιεύτηκε:

Η αστυνομία της ΠΓΔΜ έριξε δακρυγόνα σε εκατοντάδες μετανάστες, κυρίως Πακιστανούς που προσπάθησαν να εισβάλουν από την Ειδομένη στη γειτονική χώρα για να κινηθούν από εκεί στις πλουσιότερες ευρωπαϊκές χώρες, μεταδίδει το Reuters.

Περίπου 1.500 Πακιστανοί, Μαροκινοί και Ιρανοί έχουν εγκλωβισθεί μεταξύ της Ελλάδας και των Σκοπίων επί εβδομάδες, καθώς οι βαλκανικές χώρες έχουν αρχίσει να κάνουν ελέγχους στους μετανάστες και να επιτρέπουν το πέρασμα μόνο στους πρόσφυγες από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν. 

Ο αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, δήλωσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τους κατ’ εκτίμηση 1.500 μετανάστες να έρθουν στην Αθήνα και να κάνουν αιτήσει για χορήγηση ασύλου, σημειώνοντας ότι υπάρχουν καταλύματα γι΄ αυτούς. 

Ορισμένοι από τους μετανάστες δήλωσαν σε Έλληνες αξιωματούχους ότι θέλουν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, αλλά η πακιστανική κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται στα αιτήματα επανυποδοχής τους και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης δεν έχει χρήματα για να τους πληρώσει τα αεροπορικά εισιτήρια. 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.