Quantcast
Είσοδος σε χώρους εστίασης: Διευκρινίσεις Γεωργαντά για την εφαρμογή και τα πιστοποιητικά COVID-19 - enikonomia.gr
share

Είσοδος σε χώρους εστίασης: Διευκρινίσεις Γεωργαντά για την εφαρμογή και τα πιστοποιητικά COVID-19

δημοσιεύτηκε:

Την εγκυρότητα και όχι το είδος των πιστοποιητικών Covid-19 των πολιτών θα ελέγχει η νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για την είσοδο σε χώρους εστίασης διευκρίνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας στη Βουλή.
Παρουσιάζοντας σχετική τροπολογία, στο συζητούμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την αντιμετώπιση του ξεπλύματος «μαύρου χρήματος», ο κ. Γεωργαντάς δέχθηκε την κριτική του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννη Ραγκούση, ότι η κυβέρνηση μεταβιβάζει τον ελεγκτικό ρόλο του κράτους για την πλαστότητα του εγγράφου στους ιδιοκτήτες των χώρων εστίασης. Απαντώντας, ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι το μόνο που θα ελέγχεται, με τη συγκεκριμένη εφαρμογή, θα είναι η εγκυρότητα του εγγράφου και όχι το εάν το έγγραφο αυτό είναι πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση νόσησης ή το αρνητικό αποτέλεσμα μιας μοριακής/ταχείας διάγνωσης. Στο ερώτημα του κ. Ραγκούση για το εάν η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έχει συμφωνήσει γραπτώς με την τροπολογία, ο κ. Γεωργαντάς διαβεβαίωσε ότι ρύθμιση διαμορφώθηκε με βάση τις κατευθύνσεις και τις παρατηρήσεις της Αρχής.


Σε παρέμβασή του, ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Κώστας Χήτας είπε ότι με αυτά που κάνει η κυβέρνηση «έχει τρελάνει τον κόσμο», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Βάλτε μας μια σφραγίδα να κυκλοφορούμε». Στην ερώτηση δε, του κ. Χήτα εάν μπορούν να πάνε σε ένα εστιατόριο εμβολιασμένοι και μη, ο κ. Γεωργαντάς είπε: Μετά τις 15 Ιουλίου, βεβαίως και μπορούμε να πάμε σε ένα στεγασμένο χώρο εστίασης. Εσείς θα πρέπει αν έχετε αρνητικό μοριακό τεστ ή ταχεία διάγνωση, ενώ εγώ έχω πιστοποιητικό εμβολιασμού που έκανα τον Μάιο δωρεάν. Στον έλεγχο που θα γίνει από την εφαρμογή στο κατάστημα «δεν θα φανεί τι έχει ο καθένας. Και οι δύο θα εισέλθουμε» είπε ο κ. Γεωργαντάς.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.