Quantcast
Εισβολή συμβασιούχων ΟΑΕΕ στο υπουργείο Εργασίας - enikonomia.gr
share

Εισβολή συμβασιούχων ΟΑΕΕ στο υπουργείο Εργασίας

δημοσιεύτηκε:

Εισβολή στο υπουργείο Εργασίας έκαναν συμβασιούχοι του ΟΑΕΕ οι οποίοι μετά την είσοδό τους στο υπουργείο ανέβηκαν στον έβδομο όροφο που βρίσκεται το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρη Στρατούλη.

Οι συμβασιούχοι, οι οποίοι διεκδικούν την εκτέλεση της πρωτόδικης απόφασης για την επαναπρόσληψή τους στον ΟΑΕΕ με συμβάσεις αορίστου χρόνου, ζητούν συνάντηση με τον κ. Στρατούλ, ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχει οριστεί.

Μάλιστα οι συμβασιούχοι έχουν στήσει και 2 σκηνές στο διάδρομο έξω από το γραφείο του υπουργού.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίες ζητούν από τους συγκεντρωμένους να αποχωρήσουν και να παραμείνει μόνο μία αντιπροσωπεία τους, αίτημα το οποίο απορρίπτουν οι πρώην συμβασιούχοι του ΟΑΕΕ. Οι ίδιοι διαμηνύουν ότι«”δεν θα φύγουμε, αν δεν γίνουμε καθαρίστριες».

Ο κ. Στρατούλης κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου στον ΟΓΑ ανέφερε ότι εφόσον υπάρξει τελεσίδικη απόφαση που δικαιώνει τους συμβασιούχους η κυβέρνηση θα την σεβαστεί και θα την εφαρμόσει, ενώ ως εναλλακτική λύση προτείνει σε περίπτωση πρόσληψης περίπου 300 δημοσίων υπαλλήλων στα ασφαλιστικά ταμεία, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι θα μοριοδοτηθούν επιπλέον.

Ωστόσο, ο κ. Στρατούλης επισήμανε ότι εκείνος δεν μπορεί να κάνει προσλήψεις και ότι το ζήτημα θα συζητηθεί με τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργο Κατρούγκαλο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.