Quantcast
Εκκλησία Σκοπίων: Το όνομα της χώρας και της εκκλησίας να παραμείνει "Μακεδονία" - enikonomia.gr
share

Εκκλησία Σκοπίων: Το όνομα της χώρας και της εκκλησίας να παραμείνει “Μακεδονία”

δημοσιεύτηκε:

Την πάγια θέση του ότι το όνομα “Μακεδονία” δεν πρέπει να αλλάξει για τη χώρα και την εκκλησία επανέλαβε το Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της ΠΓΔΜ – Αρχιεπισκοπή της Οχρίδας.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο των Σκοπίων ΜΙΑ, η ανακοίνωση της σχισματικής εκκλησίας αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της: “Το όνομα της εκκλησίας και της χώρας πρέπει να μείνουν αμετάβλητα”.

Επίσης, στο ψήφισμα που υιοθέτησαν, οι αρχιεπίσκοποι επιβεβαιώνουν τη θέση της εκκλησίας, όπως διατυπώθηκε στις 26 Δεκεμβρίου 2017, που προβλέπει “την αμετάβλητη συνταγματική θέση της μακεδονικής γλώσσας, τη διαφύλαξη του ενιαίου χαρακτήρα της Μακεδονίας και την προστασία της εθνικής ταυτότητας”.

Επίσης, τα μέλη του συμβουλίου έκαναν έκκληση για εθνική ενότητα, ζητώντας από όλους τους πολιτικούς παράγοντες της χώρας «να υιοθετήσουν στάση ευθύνης σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για την πατρίδα μας, γεμάτη με προκλήσεις, συνιστώντας να χρησιμοποιήσουν όλα τα δυνατά μέσα για να διατηρηθεί η εθνική και πνευματική ταυτότητα του μακεδονικού λαού, όπως και οτιδήποτε είναι μακεδονικό», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του συμβουλίου.

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.