Quantcast
Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Παρέμβαση Γιώργου Παπανδρέου - Θα έχει επαφές με όλους τους υποψήφιους προέδρους - enikonomia.gr
share

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Παρέμβαση Γιώργου Παπανδρέου – Θα έχει επαφές με όλους τους υποψήφιους προέδρους

δημοσιεύτηκε:

Έντονη ήταν η φημολογία για εμπλοκή του Γιώργου Παπανδρέου στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν, καθώς πριν από λίγο ο πρώην Πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι ζήτησε και θα έχει επαφές με τους υποψηφίους για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής και τον Γραμματέα του κόμματος Μανώλη Χριστουδουλάκη, με στόχο “μια συντεταγμένη και δημιουργική πορεία που θα οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας μεγάλης Προοδευτικής Παράταξης”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση Παπανδρέου

“Ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επιδιώκοντας μια συντεταγμένη και δημιουργική πορεία που θα οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας μεγάλης Προοδευτικής Παράταξης, ζήτησε και θα έχει επαφές με τον Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλη Χριστουδουλάκη, τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και υποψήφιο για τις εκλογές ανάδειξης του Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλη Κεγκέρογλου και τους υποψήφιους Προέδρους, Νίκο Ανδρουλάκη, Παύλο Γερουλάνο, Χάρη Καστανίδη, Ανδρέα Λοβέρδο και Παύλο Χρηστίδη.

Η διαμόρφωση κλίματος ενότητας και συναίνεσης γύρω από τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά της Προοδευτικής Παράταξης, και η δημιουργία των προϋποθέσεων για την μεγαλύτερη δυνατή διαβούλευση και συμμετοχή των δημοκρατών πολιτών στις εσωκομματικές διαδικασίες, είναι η αναγκαία συνθήκη που θα μας οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας ισχυρής Παράταξης που θα αποτελέσει τον δυναμικό φορέας μια προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης απέναντι στη συντηρητική.

Σε αυτήν την προσπάθεια έχουμε χρέος να είμαστε όλοι αφοσιωμένοι, συμμέτοχοι και πρωταγωνιστές,

Γι’ αυτήν την πρωτοβουλία του Γιώργου Α. Παπανδρέου, έχει ενημερωθεί και η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά”.

Πιέσεις για να είναι υποψήφιος

Σημειώνεται ότι μετά την απόσυρση της Φώφης Γεννηματά από την κούρσα για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, ο Γιώργος Παπανδρέου δέχεται εισηγήσεις και πιέσεις για να κατέβει υποψήφιος.

Παράταση για τις υπογραφές

Την Παρασκευή, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης ζητήθηκε παράταση μιας εβδομάδας για τη συλλογή των 5.000 υπογραφών που απαιτούνται για να δοθεί το χρίσμα στους νέους υποψηφίους (Βασίλης Κεγκέρογλου, Παύλος Γερουλάνος και Παύλος Χρηστίδης), καθώς η ημερομηνία έληγε σήμερα.

Τελικά, η αρμόδια Επιτροπή Καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ) αποφάσισε να δώσει παράταση μέχρι την επόμενη Πέμπτη το απόγευμα στις 18.00 για κατάθεση υποψηφιοτήτων και για συλλογή υπογραφών για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Κατά τη διάρκεια της πεντάωρης συνεδρίασης κύριο θέμα διαφωνίας ήταν αν θα πρέπει να συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής για να λάβει την απόφαση καθώς είχε πάρει και την ισχύουσα απόφαση. Σχετικό αίτημα είχε διατυπώσει ο Βασίλης Κεγκέρογλου προς τον γραμματέα του κόμματος, Μανώλη Χριστοδουλάκη.

Η Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ κατέληξε εν τέλει στο να ενημερωθεί η Κεντρική Επιτροπή για την παράταση, πιθανόν με σχετική επιστολή στον γραμματέα του κόμματος.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.