Quantcast
Εκλογές, σκληρά μέτρα και τελεσίγραφα βλέπουν κυβέρνηση και Αριστερή πλατφόρμα - enikonomia.gr
share

Εκλογές, σκληρά μέτρα και τελεσίγραφα βλέπουν κυβέρνηση και Αριστερή πλατφόρμα

δημοσιεύτηκε:

Ενδιαφέρουσα πολιτική πολυφωνία το πρωί της Τρίτης μεταξύ των δηλώσεων από στελέχη του κυβερνώντος κόμματος και της Αριστερής πλατφόρμας, μετά την φειδωλή διαρροή πληροφοριών από την σύνοδο κορυφής  για την κρίση στο Βερολίνο. 

«Εκλογές αν δεν υπάρξει έντιμος συμβιβασμός» ζητά ο Πάνος Σκουρλέτης, ενώ ο Αλέξης Μητρόπουλος αναμένει «τελεσίγραφο από τους θεσμούς με αναπόφευκτα μέτρα σε ασφαλιστικό και εργασιακό με ολοκλήρωση της 5ης αξιολόγησης ».

Σε διαφορετική κατεύθυνση από τον Αλέξη Μητρόπουλο ο Γιάννης Μπαλάφας σημειώνει ότι «η κυβέρνηση δεν συμφώνησε καμία 5η αξιολόγηση στις 20 Φεβρουαρίου», ενώ ο Νίκος Φίλης προαναγγέλλει μέσω του Real.gr  «πτώση της κυβέρνησης  εάν 12 βουλευτές δεν ψηφίσουν τη συμφωνία την οποία όμως νωρίτερα θα περάσουν από έγκριση στα κυβερνητικά και κομματικά όργανα».

 

Την ίδια ώρα η Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της μίνι Συνόδου κορυφής  δημοσίευσε κείμενο λέγοντας πως «η συμφωνία με τους εταίρους είναι τελεσίγραφο». Το κείμενο, σε πολύ σκληρούς τόνους, χαρακτηρίζει «ιμπεριαλιστική τριάδα την Ε.Ε., ΕΚΤ και ΔΝΤ», τονίζοντας πως «το μόνο που τους νοιάζει είναι να πληρωθούν στο ακέραιο οι πιστωτές και να γλιτώσει την κρίση η ευρωζώνη. Η συμφωνία ή θα είναι συμβατή με το πρόγραμμα ή δεν θα υπάρξει», καταλήγει το κείμενο. 

Απάντηση στα γερμανικά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για τελεσίγραφο των θεσμών προς την Αθήνα έδωσε το πρωί ο Δημήτρης Παπαδημούλης με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «Τώρα που κορυφώνεται η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, είναι η ώρα των ηγετών κ της συλλογικής ευθύνης. Δεν χωρούν τελεσίγραφα, από πουθενά».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.