Quantcast
Εκλογή ΠτΔ από την παρούσα Βουλή «ψηφίζει» το 57% - enikonomia.gr
share

Εκλογή ΠτΔ από την παρούσα Βουλή «ψηφίζει» το 57%

δημοσιεύτηκε:

Διευρύνεται το ποσοστό των πολιτών που επιθυμεί την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Interview που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής».

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης το 57% των ερωτηθέντων επιθυμεί την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, ενώ το 37% εξ αυτών προτιμά την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές. Ειδικότερα, η πλειοψηφία των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας επιθυμεί εκλογή προέδρου από την υφιστάμενη Βουλή σε ποσοστό 81%, ενώ ένα ποσοστό 10% επιθυμεί την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Αντιθέτως, μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, το 71% εξ αυτών επιθυμεί πρόωρες εκλογές και ένα 24% προτιμά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 28,6%, υψηλότερα κατά 3,1%  σε σχέση με το ποσοστό που συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία το οποίο ανέρχεται στο 25,5%.  Τρίτο κόμμα στην δημοσκόπηση της Interview είναι το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 5,5% και ακολουθούν στην τέταρτη θέση το ΚΚΕ με ποσοστό 4,6%, το Ποτάμι πέμπτο κόμμα με 4,1%, η Χρυσή Αυγή  με ποσοστό 3,9%, οι ΑΝΕΛ με 2,2% και η ΔΗΜΑΡ  με ποσοστό 1,4%. Αναποφάσιστο εμφανίζεται το 11% των ερωτηθέντων, ενώ ένα ποσοστό  8,2% απαντά πως θα ψήφιζε «άλλο κόμμα» και ένα 5% δηλώνει πως θα ψηφίσει «λευκό- άκυρο».

Στην ερώτηση για το ποιος θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει ποσοστό 39%, διαμορφώνοντας μία διαφορά δέκα μονάδων σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα που βρίσκεται στην δεύτερη θέση, ενώ το 26% απάντησε «κανένας».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.