Quantcast
Εκλογικός νόμος: Η πρόταση Μητσοτάκη και η άρνηση Τσίπρα – Γεννηματά - BINTEO - enikonomia.gr
share

Εκλογικός νόμος: Η πρόταση Μητσοτάκη και η άρνηση Τσίπρα – Γεννηματά – BINTEO

δημοσιεύτηκε:

Σε δημόσια διαβούλευση θα τεθεί άμεσα ο νέος εκλογικός νόμος που ετοίμασε η κυβέρνηση, προκειμένου να ψηφιστεί στις 22 Ιανουαρίου, πριν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναχωρήσει για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση του πρωθυπουργού για τον εκλογικό νόμο, που παραδόθηκε στους Αλέξη Τσίπρα και Φώφη Γεννηματά, περιλαμβάνει κλιμακωτό μπόνους 50 εδρών για το πρώτο κόμμα.

Μάλιστα, βάζει πολύ χαμηλά τον πήχη για το πρώτο κόμμα, καθώς προβλέπει ότι σε περίπτωση που λάβει 25% θα παίρνει ως μπόνους 20 έδρες.

Πάνω από το συγκεκριμένο ποσοστό (25%), για κάθε 0,5% προβλέπεται το πρώτο κόμμα να λαμβάνει μία έδρα. Στόχος είναι εάν λάβει 40%, να πάρει επιπλέον 50 έδρες.

Αντίθετοι με τον νέο εκλογικό νόμο εμφανίστηκαν οι Αλέξης Τσίπρας και Φώφη Γεννηματά. Ο κ. Τσίπρας μετά την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό δήλωσε πως ο κ. Μητσοτάκης τον ενημέρωσε για την «πρόθεσή» του να τον αλλάξει «εκ νέου». «Του εξέφρασα την κάθετη διαφωνία μας στην επιστροφή ενός συστήματος ανισοτιμίας ψήφου. Σε μια περίοδο που απαιτούνται συνεννόηση, σύνθεση απόψεων και προγραμματικές συγκλίσεις, ο ίδιος, δυστυχώς, επιμένει στη λογική των μονοκομματικών κυβερνήσεων. Αυτών, δηλαδή, που μας οδήγησαν στη κρίση», επισήμανε.

«Συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε. Εμείς δεν ψηφίζουμε μπόνους 50 εδρών. Θα το καταψηφίσουμε», δήλωσε από την πλευρά της η κ. Γεννηματά.

Δείτε το βίντεο:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.