Quantcast
ΕΚΤ: Ημερίδες για τις ευκαιρίες χρηματοδότησης από ευρωπαϊκά προγράμματα - enikonomia.gr
share

ΕΚΤ: Ημερίδες για τις ευκαιρίες χρηματοδότησης από ευρωπαϊκά προγράμματα

δημοσιεύτηκε:

Το  , που αποτελεί Εθνικό Σημείο Επαφής για το Πρόγραμμα Πλαίσιο «Horizon 2020» για την έρευνα της ΕΕ, διοργανώνει δύο ενημερωτικές ημερίδες με θέμα «Οι Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ICT)» και «Μελλοντικές και Αναδυόμενες Τεχνολογίες (FET) στον Ορίζοντα 2020» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις 11 και 12Νοεμβρίου αντίστοιχα.

Η ημερίδα στη Θεσσαλονίκη συνδιοργανώνεται με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ και οι δύο εκδηλώσεις διοργανώνονται με την υποστήριξη τηςΕυρωπαϊκής Επιτροπής και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας καιΤεχνολογίας.

Η ημερίδα στην Αθήνα πραγματοποιείται την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου στοΕθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Η ημερίδα στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται την Πέμπτη 12 Νοεμβρίουστο Δημαρχείο της πόλης.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι η παρουσίαση των δυνατοτήτων χρηματοδότησης για Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ICT), καθώς επίσης για μελλοντικές και αναδυόμενες τεχνολογίες (Future and Emerging Technologies, FET) μέσω του προγράμματος «Ορίζοντας 2020».

Με το πρόγραμμα αυτό, το οποίο αποτελεί το χρηματοδοτικό πλαίσιο της ΕΕ για την Έρευνα και την Καινοτομία κατά την περίοδο 2014-2020, η ΕΕ στοχεύει να επενδύσει περαιτέρω στην έρευνα και την καινοτομία στον τομέα των ΤΠΕ, υποστηρίζοντας δράσεις που προωθούν την ανάπτυξη των ΤΠΕ στους τομείς της επιστήμης, της βιομηχανίας και των κοινωνικών προκλήσεων.

Η χρηματοδότηση υποστηρίζει την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής ικανότηταςδιαμόρφωσης και ελέγχου των μελλοντικών εξελίξεων στον τομέα τωνΤΠΕ, σύμφωνα με τις ανάγκες και τα αιτήματα της ευρωπαϊκής κοινωνίας και οικονομία.

Επίσης, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης θα παρουσιάσει στατιστικά στοιχείαγια την ελληνική συμμετοχή στο πρόγραμμα ICT στις προκηρύξεις τουΟρίζοντα 2020, όπως προκύπτουν από τις σχετικές εκδόσεις και τις βιβλιομετρικές μελέτες του οργανισμού, καθώς και από τις δράσεις του ως Εθνικό Σημείο Επαφής και μέλος του Enterprise Europe Network – Hellas. Ακόμα, θα παρουσιαστούν οι νέες απαιτήσεις στον Ορίζοντα 2020 γιαανοικτή πρόσβαση στα ερευνητικά αποτελέσματα.

Και οι δύο ημερίδες θα ολοκληρωθούν με την παρουσίαση της εμπειρίας καθώς και πρακτικών συμβουλών για επιτυχημένη υποβολή προτάσεων, από συντονιστές και αξιολογητές έργων του Ορίζοντα 2020, ενώ θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, απαιτείται όμως εγγραφή στην ιστοσελίδα των εκδηλώσεων: για την ημερίδα στην Αθήνα στην ιστοσελίδα http://www.ekt.gr/news/events/ekt/2015-11-11, και για την ημερίδα στηΘεσσαλονίκη στην ιστοσελίδα http://www.ekt.gr/news/events/ekt/2015-11-12/.

ΕΚΤ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.