Quantcast
Έκτακτα μέτρα στη Μύκονο: Νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας - Τέλος η μουσική - enikonomia.gr
share

Έκτακτα μέτρα στη Μύκονο: Νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας – Τέλος η μουσική

δημοσιεύτηκε:

Αυστηροποίηση των μέτρων στη Μύκονο, λόγω της μεγάλης διασποράς του κορονοϊού ανακοίνωσε ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. “Από σήμερα Σάββατο 17/7 και λόγω της ανησυχητικής τοπικής έξαρσης της επιδημίας κατά τα τελευταία 24ωρα, με πολλαπλές συρροές και clusters, η Κυβέρνηση προχωρά στην υιοθέτηση και εφαρμογή ειδικών μέτρων για το νησί της Μυκόνου” αναφέρει η ανακοίνωση του κ. Χαρδαλιά.
Συγκεκριμένα:
1. Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
2. Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, αρχής γενομένης από σήμερα ώρα 18:00.
Τα μέτρα ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα 26/7 στις 06:00 το πρωί με ενδιάμεση επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης.
“Επίσης, υπενθυμίζουμε ότι τόσο στη Μύκονο, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων που διενεργούνται έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.
Καλούμε τους κατοίκους, επισκέπτες και επαγγελματίες του όμορφου νησιού μας σε πιστή τήρηση των μέτρων, καθώς και τις Αρχές του νησιού στην άμεση ενεργοποίηση των μηχανισμών ενημέρωσης και ελέγχου τήρησής τους, έτσι ώστε σύντομα να ελεγχθεί και να περιοριστεί η διασπορά του ιού και η Μύκονος να επιστρέψει στην κανονικότητα της” τονίζει ο κ. Χαρδαλιάς.
Οι έξι περιοχές που προβληματίζουν
Ο κ. Χαρδαλιάς είχε χτυπήσει από την Πέμπτη “καμπανάκι” για έξι περιοχές της χώρας, όπου παρατηρείται μεγάλη αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού, ανακοινώνοντας συγκεκριμένες παρεμβάσεις, που σχετίζονται με το τέστινγκ και προειδοποιώντας για το ενδεχόμενο λήψης μέτρων τοπικού χαρακτήρα. Μεταξύ αυτών των περιοχών και η Μύκονος. Συγκεκριμένα, όπως είχε πει, κατά την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων οι Π.Ε. Μυκόνου, Ρεθύμνου και Ηρακλείου, καθώς οι δήμοι Ιητών, Θήρας και Πάρου έχουν κατηγοριοποιηθεί σε πορτοκαλί επίπεδο αυξημένης επιτήρησης, με συγκεκριμένα μέτρα προς εφαρμογή για την ενίσχυση του τέστινγκ, λόγω υψηλότατου επιδημιολογικού φορτίου. Η κατάσταση σε αυτές τις έξι περιοχές επιβάλλει απ’ όλους μας εγρήγορση και μας θέτει σε συναγερμό, σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.
Εξήγησε ότι στη Μύκονο ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων έχει τετραπλασιαστεί μέσα σε μία εβδομάδα από 77 στις 7 Ιουλίου σε 318 χθες. Στο Ρέθυμνο έχει διπλασιαστεί: 782 ενεργά κρούσματα από 384 στις 7 Ιουλίου. Στο Ηράκλειο έχει σχεδόν τριπλασιαστεί: 878 κρούσματα από 310 στις 7 Ιουλίου. Επίσης, την τελευταία εβδομάδα τα ενεργά κρούσματα έχουν υπερπενταπλασιαστεί στην Ίο (55 από 9), έχουν υπερδιπλασιαστεί στη Σαντορίνη (56 από 24) και έχουν επταπλασιαστεί στην Πάρο (72 από 9).
Ενίσχυση του testing
Σε αυτές τις έξι περιοχές από σήμερα ενισχύεται το testing.Έτσι, στις περιφερειακές ενότητες Μυκόνου, Ρεθύμνου και Ηρακλείου καθώς και στους δήμους Ιητών, Θήρας και Πάρου οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στην εστίαση και σε τουριστικές επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε έλεγχο δυο φορές την εβδομάδα. Μια φορά με τη μέθοδο του self test και μια με αυτή του rapid. Με ταυτόχρονη υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.
Επιπλέον η υποχρέωση για testing δυο φορές την εβδομάδα, μια με τη μέθοδο του self test και μια με rapid αφορά, και στα μη εμβολιασμένα μέλη των πληρωμάτων επιβατηγών πλοίων και κρουαζιερόπλοιων.


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.