Quantcast
Έκτακτη σύνοδος 4 υπουργών Εξωτερικών για την προσφυγική κρίση - enikonomia.gr
share

Έκτακτη σύνοδος 4 υπουργών Εξωτερικών για την προσφυγική κρίση

δημοσιεύτηκε:

Οι υπουργοί Εξωτερικών της αποκαλούμενης ομάδας του Βίσεγκραντ (Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία και Ουγγαρία) θα συναντηθούν αύριο Παρασκευή στην Πράγα με τους ομόλογούς τους από τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της μεταναστευτικής κρίσης, όπως έγινε γνωστό σήμερα από το υπουργείο Εξωτερικών της Τσεχίας.

Η σύνοδος αυτή «θα συμβάλλει στην αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των μελών της ΕΕ για το θέμα των διαφορετικών θέσεων που έχουν και τους τρόπους με τους οποίους επιδιώκουν να λύσουν την παρούσα μεταναστευτική κρίση» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Οι χώρες της ομάδας του Βίσεγκραντ διαφωνούν με το σύστημα των υποχρεωτικών ποσοστώσεων για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων, όπως προτείνουν οι Βρυξέλλες. Την πρόταση αυτή στηρίζει σθεναρά η Γερμανία. Ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου κλήθηκε στη σύνοδο καθώς η χώρα του ασκεί την προεδρία της ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο.

Οι τέσσερις χώρες επιμένουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να λύσει το πρόβλημα στη ρίζα του, να προστατεύσει τον χώρο Σένγκεν και να αγωνιστεί εναντίον των διακινητών ανθρώπων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.