Quantcast
El Mundo: Η Ελλάδα «σπάει» τη συμμαχία Μέρκελ - Σόιμπλε - enikonomia.gr
share

El Mundo: Η Ελλάδα «σπάει» τη συμμαχία Μέρκελ – Σόιμπλε

δημοσιεύτηκε:

Δεν συμφωνούν με τη στρατηγική απέναντι στο ελληνικό ζήτημα Μέρκελ και Σόιμπλε αναφέρει σήμερα η ισπανική εφημερίδα El Mundo κάνοντας λόγο για διάσπαση της γερμανικής συμμαχίας.

Στις πιο κρίσιμες στιγμές των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχουν παίξει με μεγάλη επιτυχία τους ρόλους του «καλού μπάτσου» και «κακού μπάτσου» αναφέρει το δημοσείυμα αλλά πλέον υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στους δύο Γερμανούς πολιτικούς.

O Σόιμπλε  δεν είναι διατεθειμένος συναινέσει σε νέες παραχωρήσεις προς την Ελλάδα, όπως μια χρονική επέκταση πληρωμής του ελληνικού χρέους μέχρι 50 χρόνια, κάτι που υποδηλώνει ότι, αν γίνει δεκτή, οι πιστωτές δεν θα δουν ποτέ τα χρήματά τους.

«Ο Schaeuble δεν θα παραμείνει εκεί αν υπάρξει συμβιβασμός με την Ελλάδα που θα βλάψει την αξιοπιστία του», δήλωσε σημαίνον στέλεχος του κόμματος, ο Hans Michelbach, υπενθυμίζοντας ότι στα 72 του χρόνια, ο Γερμανός πολιτικκός έχει ακόμη λόγους να υπερασπιστεί την πολιτική του κληρονομιά από οποιαδήποτε φιλοδοξία.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.