Quantcast
El Pais: Ασφυξία προκαλεί στην Ελλάδα η έλλειψη ρευστότητας - enikonomia.gr
share

El Pais: Ασφυξία προκαλεί στην Ελλάδα η έλλειψη ρευστότητας

δημοσιεύτηκε:

Με τίτλο «Ασφυξία προκαλεί στην Ελλάδα η έλλειψη ρευστότητας» δημοσιεύεται άρθρο στην El Pais τονίζοντας παράλληλα πως οι τράπεζες διαθέτουν μόλις 1 δισ. ευρώ μέχρι τη Δευτέρα…

Ειδικότερα στο άρθρο αναφέρεται πως οι ελληνικές τράπεζες κινδυνεύουν να «στεγνώσουν».

Η πρόεδρος της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών προειδοποίησε ότι η ρευστότητα των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων περιορίζεται σε λιγότερο από 1 δισ. ευρώ.

Τα ΑΤΜ μπορεί να ξεμείνουν από μετρητά τη Δευτέρα.

Σε μόλις πέντε ημέρες επιβολής capital controls, η ελληνική οικονομία αποσυντίθεται με υψηλή ταχύτητα καθώς σύμφωνα με το δημοσίευμα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι εισαγωγείς αλλά και οι εξαγωγείς, ο τουρισμός καταγράφει πτώση και γενικότερα η ρευστότητα είναι πολύ περιορισμένη.

Οι δυσκολίες αυτές επιβάλλουν μια τεράστια πίεση σχετικά με το δημοψήφισμα της Κυριακής καθώς η ΕΚΤ και η ευρωζώνη έχουν ήδη ανακοινώσει πως θα αποφασίσουν για τους περαιτέρω χειρισμούς του ελληνικού ζητήματος μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Από την άλλη μεριά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «μεταφράζει» το ελληνικό δημοψήφισμα σε δημοψήφισμα για το ευρώ, ενώ και άλλα θεσμικά όργανα έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να επιβάλουν τη μέγιστη πίεση για την αυριανή ψηφοφορία…

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.