Quantcast
Εl Pais: Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο άνθρωπος που «ανέστησε» την ΝΔ - enikonomia.gr
share

Εl Pais: Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο άνθρωπος που «ανέστησε» την ΝΔ

δημοσιεύτηκε:

Δημοσίευμα για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον ρόλο που έπαιξε στην «αναγέννηση» της ΝΔ φιλοξενεί σήμερα η ισπανική εφημερίδα EL Pais.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πρόκειται για έναν «καθημερινό, συνηθισμένο άνθρωπο και ως εκ τούτου, η προσχηματική, ειρωνική και εν πολλοίς φτηνή λοιδορία των αντιπάλων του για το στυλ και για την γλώσσα που χρησιμοποιεί μπορεί να λειτουργεί και υπέρ του».

Στην πραγματικότητα, αναφέρει η εφημερίδα, έχουμε να κάνουμε με έναν πολιτικό που ανάστησε τη Νέα Δημοκρατία.

«Το κόμμα προερχόταν από δύο άσχημα αποτελέσματα (εκλογές Ιανουαρίου και δημοψήφισμα) και στο εσωτερικό του υπήρχαν ρωγμές μεταξύ των «οικογενειών», ενώ ανέλαβε το δύσκολο έργο αμέσως μετά την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά» αναφέρει η El Pais.

«Η ηγεσία του Μεϊμαράκη ήταν ένας ουσιαστικός λόγος για την αναγέννηση των συντηρητικών, αν και αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με τα δικά του προτερήματα όσο με το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει δυνάμεις. Στην πρόθεση ψήφου, οι ψηφοφόροι δίνουν στη ΝΔ ένα ποσοστό κοντά στο 26% – ό,τι, περίπου, είχε λάβει και στις εκλογές του Ιανουαρίου», αναφέρει συγκεκριμένα.

Ωστόσο, ο βετεράνος πολιτικός της Νέας Δημοκρατίας που εντάχθηκε στο κόμμα το 1974, δεν είναι αυτό που ονομάζουμε «βαρόνος». Ακόμη κι έτσι, όμως, διαθέτει «ειδικό βάρος» και γίνεται σεβαστός. Από τη στιγμή που ανέλαβε την προεδρία του κόμματος δεν έχει υποπέσει σε κάποιο σοβαρό λάθος, ενώ συχνά απαντάει στον Αλέξη Τσίπρα με τον ίδιο διαλεκτικό τόνο.

Ο δικηγόρος Μεϊμαράκης, συνεχίζει το άρθρο, είναι ένας από τους πολιτικούς που έχει αποδείξει ότι μπορεί να αναλάβει τα πάντα, αν κληθεί. Κάτι που το απέδειξε και πρόσφατα όταν δέχθηκε να αναλάβει τα ηνία της Νέας Δημοκρατίας σε μια δύσκολη εποχή για το κόμμα. Επιπλέον, η θητεία του ως Προέδρου της Βουλής τον βοηθάει να γνωρίζει όλους τους κοινοβουλευτικούς μηχανισμούς, ενώ έχει επιδείξει μια θαυμαστή ικανότητα να θέτει έξυπνα ερωτήματα στον Αλέξη Τσίπρα σε ό,τι έχει να κάνει με το Μνημόνιο και τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.