Quantcast
Ελαιόλαδο: Γιατί 3 αμερικανικά πανεπιστήμια ερευνούν ελληνικά δείγματα - enikonomia.gr
share

Ελαιόλαδο: Γιατί 3 αμερικανικά πανεπιστήμια ερευνούν ελληνικά δείγματα

δημοσιεύτηκε:

Τρία πανεπιστήμια της Αμερικής, Auburn, Τemple και Yale School of Public Health διενεργούν κλινική δοκιμή με ελληνικό ελαιόλαδο, ερευνώντας τις επιπτώσεις του στην νόσο Αλτσχάιμερ.
Η έρευνα με τίτλο “EVOO for Brain Health”, έχει θέμα την επίδραση του υψηλά φαινολικού ελαιόλαδου σε γονιδιακές και μεταβολικές αλλαγές, σε υγιή άτομα, με οικογενειακό ιστορικό της νόσου Αλτσχάιμερ.

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά, από τους ερευνητές των Αμερικανικών πανεπιστημίων, είναι το «Plus Health Green Evoo» των “βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου”, υψηλής περιεκτικότητας σε ελαιοκανθάλη.

«Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο «Plus Health Green Evoo» είναι ένα πολυποικιλιακό ελαιόλαδο εξειδικευμένης παραγωγής, προερχόμενο από πέντε διαφορετικές ποικιλίες ελιάς, με περιεκτικότητα 977 mg/Kg ελαιοκανθάλης, ποσοστό που υπερβαίνει κατά 720% το μέσο όρο δειγμάτων διεθνούς δειγματοληψίας ελαιόλαδων (135 mg/Kg), που συμπεριλήφθηκαν και σε μελέτη, που πραγματοποιήθηκε και στο Πανεπιστήμιο Davis, στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής», δήλωσε ο κ. Γ. Σακελλαρόπουλος, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Οι επιστημονικές έρευνες καθώς και οι συνέργειες εντοπίζονται στον πυρήνα μας από το ξεκίνημα μας. Στο πλαίσιο αυτό διενεργούνται ήδη πολυετείς κλινικές μελέτες και ερευνητικά έργα με τα βιολογικά ελαιόλαδα και τις επιτραπέζιες ελιές μας, στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Γέιλ , καθώς και στη Φαρμακευτική Σχολή Αθηνών του ΕΚΠΑ», είπε ο κ. Σακελλαρόπουλος, πρόσφατα βραβευμένος, ως ο “καλύτερος Ευρωπαίος ελαιοπαραγωγός”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.