Quantcast
Ελεγκτικό Συνέδριο: Χρειάζεται νέα προσφυγή για να κρίνει το μισθολόγιο των ενστόλων - enikonomia.gr
share

Ελεγκτικό Συνέδριο: Χρειάζεται νέα προσφυγή για να κρίνει το μισθολόγιο των ενστόλων

δημοσιεύτηκε:

Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάσισε ότι δεν μπορεί να ελέγξει τη συνταγματικότητα του ισχύοντος νόμου 4307/2014 για το μισθολόγιο των ενστόλων, με βάση προσφυγή που αφορούσε τον προηγούμενο μισθολογικό νόμο του 2012, σημειώνοντας ότι προς τούτο απαιτείται η κατάθεση νέας προσφυγής.

Υπενθυμίζεται ότι η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε το 2014 αντισυνταγματικές και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου τις αναδρομικές, από 1 Αυγούστου 2012, περικοπές των μισθών και των συντάξεων των στρατιωτικών όλων των σωμάτων, οι οποίες υλοποιήθηκαν με το νόμο 4093/2012. Στη συνέχεια της απόφασης αυτή, η κυβέρνηση προχώρησε στην ψήφιση του νόμου 4307/2014, ο οποίος αποκατέστησε εν μέρει μόνο τα όσα υπαγόρευε το ΣτΕ.

Ο νόμος 4307/2014 θέσπισε νέους βασικούς μισθούς, νέους συντελεστές και νέα επιδόματα για τους ενστόλους, σε τέτοιο, όμως, ύψος «ώστε να αναπληρωθούν κατά το ήμισυ οι οικονομικές απώλειες που είχαν επέλθει στις μισθολογικές αυτές παροχές με το νόμο 4093/2012».

Στο Ελεγκτικό Συνέδριο εκκρεμούσε προσφυγή συνταξιούχου πλωτάρχη του Λιμενικού Σώματος, ο οποίος στρεφόταν κατά του παλαιού νομοθετικού πλαισίου και ζητούσε συμπληρωματικά να κριθεί και το νεότερο αποκαταστατικό νομοθετικό πλαίσιο, που αναπροσάρμοσε μεν, αλλά όχι πλήρως (όπως έλεγε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας) τις αποδοχές και τις συντάξεις στο προ του Αυγούστου του 2012 ύψος.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.