Quantcast
Έλεγχος εταιρειών που «μετακόμισαν» σε γειτονικές χώρες - enikonomia.gr
share

Έλεγχος εταιρειών που «μετακόμισαν» σε γειτονικές χώρες

δημοσιεύτηκε:

Τον έλεγχο των επιχειρήσεων που έχουν εγκατασταθεί σε γειτονικές χώρες με προνομιακό φορολογικό καθεστώς, ανακοίνωσε χθες ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσαν ο ΣΕΒ και η διαΝΕΟσις, με θέμα την παραοικονομία και τη φοροδιαφυγή.

Οπως είπε ο κ. Πιτσιλής, η ΑΑΔΕ έχει επεξεργαστεί τα στοιχεία των ανωτέρω επιχειρήσεων και ότι ετοιμάζονται ειδικές οδηγίες προς τις ελεγκτικές υπηρεσίες, με έμφαση στην αξιοποίηση όλων των διατάξεων του εσωτερικού Δικαίου, του Δικαίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των συμβάσεων αποφυγής διπλής φορολογίας, που οδηγούν στην παράκαμψη των καταχρηστικών πρακτικών των φορολογουμένων για φορολογικούς σκοπούς και την αποκάλυψη της πραγματικής συναλλακτικής συμπεριφοράς τους.

Αν χρειαστεί, σημείωσε ο διοικητής, «θα αναλάβουμε και τις κατάλληλες πρωτοβουλίες σε διεθνές επίπεδο για την καταπολέμηση του φαινομένου της πλασματικής μετεγκατάστασης. Τη φορολογική μας γειτονιά την ξέρετε όλοι, βρισκόμαστε σε συνθήκες άνισου ανταγωνισμού. Δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε τη μετεγκατάσταση, όμως ως φορολογική διοίκηση είμαστε υποχρεωμένοι να καταπολεμήσουμε την πλασματική μετεγκατάσταση», αναφέρει η Καθημερινή.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.