Quantcast
Ελλάδα: Από χώρα σε κρίση, επενδυτική ευκαιρία; - enikonomia.gr
share

Ελλάδα: Από χώρα σε κρίση, επενδυτική ευκαιρία;

δημοσιεύτηκε:

Μπορεί να είναι νωρίς για την Ελλάδα, η οποία μόλις τον περασμένο μήνα συμφώνησε ένα  τρίτο μνημόνιο διάσωσης, αλλά για κάποιους η πολιορκούμενη αυτή χώρα θεωρείται  επενδυτική ευκαιρία αναφέρει το CNBC σε δημοσίευμα του την Δευτέρα. 

Ευκαιρίες επενδύσεων στην Ελλάδα «βλέπει» τόσο ο διευθύνων σύμβουλος της Enel, Francesco Starace, όσο και ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, εφόσον, όμως, εφαρμοστούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, όπως τονίζει το CNBC.

Μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο ο Ιταλός Υπουργός Οικονομικών τόνισε χαρακτηριστικά ότι «εάν προσπαθήσεις να δεις την Ελλάδα μετά από πέντε έως 10 χρόνια και εφόσον εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις, θα διαπιστώσεις ότι η ανάπτυξη θα έχει επανέλθει, η αναποτελεσματικότητα θα έχει μειωθεί, θα έχουν δημιουργηθεί νέες θέσεις εργασίας, θα έχει ανακτηθεί η εμπιστοσύνη. Έχει χαρακτηριστικά αναδυόμενης οικονομίας».

Πάντως οι αναλυτές τονίζουν ότι οι κίνδυνοι για την Ελλάδα δεν έχουν εκλείψει, με την Tina Fordhab, αναλύτρια της Citi να υπογραμμίζει ότι «ο βασικός κίνδυνος είναι ότι δεν θα σχηματιστεί κυβέρνηση, θα υπάρξει κατακερματισμός και θα γίνουν και νέες εκλογές, οι τρίτες σε ένα έτος».

Το βασικό για όλους – προκειμένου να υπάρξει αντιστροφή τάσεων στην ελληνική οικονομία – είναι να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις. «Υπάρχουν ξεκάθαρες μεταρρυθμίσεις για το ασφαλιστικό σύστημα αλλά εν γένει σε οικονομικό επίπεδο, οι οποίες θα πρέπει να εφαρμοστούν. Εάν δεν εφαρμοστούν τότε, μετά από τρία ή τέσσερα χρόνια θα βρεθούμε στο ίδιο σημείο που βρισκόμασταν πριν από λίγους μήνες», προσθέτει ο Randy Frederic, κορυφαίο επενδυτικό στέλεχος στην Charles Schwab.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.